Karadeniz'de 4 ilde yangın
İHA

Karadeniz Bölgesi'nde, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde, örtü ve orman yangını çıktı.

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava dalgası ve rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevler yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı.

TRABZON VE GÜMÜŞHANE'DEKİ YANGINLAR

Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) yapılan açıklamada, “Trabzon ve Gümüşhane illerinde 11 ilçede meydana gelen 37 adet orman yangınının 22 tanesi söndürülmüş, 7 tanesi kontrol altına alınmıştır. Devam eden 8 orman yangınında ekiplerimiz tarafından kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Trabzon ve Gümüşhane’de meydana gelen yangınlara genel müdürlüğümüze ait 48 arazöz ve 250 personel ile belediyeler ve diğer kurumlara ait 50 itfaiye aracı ve 12 iş makinası ile müdahale edilmektedir. Trabzon’da devam eden orman yangınlarına 23 farklı ilden araç ve personel görevlendirilmiştir” denildi.

ORDU VE GİRESUN’DAKİ YANGINLAR

Örtü yangını şeklinde devam, çoğunlukla yapraklı ağaçların bulunduğu orman yangınlarında ilk izlenimlere göre yaklaşık 80 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü kaydedilen açıklamada, “Yangınlarda vatandaşlarımıza ait 10 hektar fındıklık ile 5 adet ahır ve baraka tarzı yapı zarar görmüştür. Aynı gün Ordu ve Giresun’da meydana gelen toplam 21 orman yangınından 16 tanesi söndürülmüş, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Giresun ve Ordu illerinde devam eden orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Bu bölgedeki zarar gören orman alanı yaklaşık 70 hektardır” ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da orman yangını

Karadeniz'de 4 ilde yangın

FINDIK BAHÇELERİ ZARAR GÖRDÜ

Ordu'nun Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi'nde, ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında 100 hektarlık alan zarar gördü. 
Giresun'un Eynesil ilçesi İshaklı köyünde çıkan orman yangınına,  ekiplerin müdahalesi ise devam ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında fındık bahçelerinin zarar gördüğü de öğrenildi.

Karadeniz'de 4 ilde yangın

Trabzon’da çıkan orman yangınları ile ilgili Valilik’ten açıklama yapıldı -1

Karadeniz'de 4 ilde yangın

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Trabzon Valiliği'nde ise yangınlarla ilgili kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de yer aldığı kriz merkezinde ekipler yangınlara müdahale için yönlendiriliyor.

Karadeniz'de 4 ilde yangın

Karadeniz'de 4 ilde yangın

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)