TMMOB, Erdoğan'ın ifadelerine yanıt verdi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu öncesi kameraların karşısına geçip açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları sonrası baro ve tabip odaları başta olmak üzere bu yapılarda düzenlemeler yapılması gerektiğini bildirdi.

ACİLEN YENİ DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baro ve odalar için "Meclis'te neticelenmeyi bekleyen çok düzenleme bulunuyor. Bunlardan biri de meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili taslaktır. Meslek kuruluşlarının seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetini ve ehemmiyeti var. Bu çalışmayı tekrar ele almalı, en kısa sürede Meclis'in takdirine sunmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

TMMOB'DEN DİRENECEĞİZ MESAJI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB),  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerinin ardından bir basın açıklaması yayınladı.

"Birliğimizi ve demokrasiyi savunacağız" başlığıyla yayınlanan bildiride TMMOB, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına, "Boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz, karşı koyacağız," şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan'dan 'barolar ve odaların düzenlemesi' mesajı HABERİ

TMMOB, Erdoğan'ın ifadelerine yanıt verdi