Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu
DHA

Ankara'da, hastaneye gitmek için evinden çıkan 79 yaşındaki Ali İhsan Yavaşça'nın videosunu çeken ve kendisini polis olarak tanıtan Mustafa T.E., sosyal medyada paylaştığı görüntü üzerine tepki toplayıp gözaltına alınmıştı.

15 GÜN EVDEN ÇIKAMAYACAK

Adliyeye sevk edilen Mustafa T.E.'ye, nöbetçi hakimlik tarafından 'kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' suçundan 15 gün konutundan çıkmama ve evine en yakın huzurevini ziyaret etme cezası verilmişti.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu ViDEO

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI BİLMİYORDUM' DEDİ

Olayın ardından ise  Ali İhsan Yavaşça, ilk kez konuştu. Eşi Hatice Yavaşça'yı 3 yıl önce kaybeden, geçmişte lokanta çalıştıran Ali İhsan Yavaşça, M.T.E.'nin videosunu çektiği gün sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmediğini söyledi.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu

"CEZA VERMİŞLER, AMA ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

Ali İhsan Yavaşça, kendisinin görüntülerini sosyal medyaya yükleyenlere karşı bir tepkisi olmadığını bildirerek, "Ben zaten normal zamanda da çok dışarıya çıkmıyorum. O çocuk da bana bir şey demiş değil. 'Ne geziyorsun amca, seni götürür ceza yazarız. Şuradan bin evine git' dedi. Ben de gezmek için çıkmadığımı söyledim. Hastane için evden çıktığımı söyledim, sonra da hemen eve gittim. Bana karşı bir saygısızlığı da olmadı. Doğru konuşalım, bana kötü bir şey söylemedi. Aksi bir şey demedi. Verilen cezayı da öyle öngörmüşler. Kanuna göre ceza vermişler. Ama onlardan şikayetçi değilim." dedi.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu

"TÜRKİYE EVDE KALSIN"

Ali İhsan Yavaşça, sağlık ekiplerinin geldiğini kendisini hastaneye götürdüklerini ve bütün testlerinin yapıldığını anlatarak, "Yaşa bağlı olan hastalıklar dışında herhangi bir sağlık sorunum yok. Türkiye evde kalsın, herkes evde kalsın, evinden dışarıya çıkmasın. Özelikle yaşlılar evinden çıkmasın dışarı. Bulaşıcı bir virüs. Ben gün içinde televizyon izliyorum, çiçekleri suluyorum." dedi.

Kendini polis gibi tanıtıp yaşlı adamı korkutan şahıs VİDEO

ÖZÜR DİLEDİ

Mustafa T.E. ise Ali İhsan Yavaşça'nın kendisinden şikayetçi olmadığına ilişkin açıklaması üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Yavaşça'nın yaptığı açıklamayı paylaşan Mustafa T.E., "Amca benim samimiyetime ve saygısızlık yapmadığıma inandığı, şikayetçi olmadığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinden özür diliyorum ve ellerinden öpüyorum. Benden yaşça büyük olan İhsan amca beni diğer insanlar gibi yanlış anlamadı ve şikayetçi olmadı. En kısa zamanda kendisine ziyarette bulunacağım ve gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu

"ONU SEÇMEMİN NEDENİ TATLILIĞIYDI"

Mustafa T.E, olayın hemen ardından yine sosyal medya hesabında yaptığı ilk açıklamada ise "Ben amcaya 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatmak ve evde kalması gerektiğini farklı bir şekilde uyarmak istedim. Bu kadar gündeme gelmesinin tek sebebi amcanın yüzü, konuşması, masumiyeti ve o içten saflığının olduğunu çok iyi biliyorum. İhsan amcayı seçmemin nedeni ise onunu bana gelen sempatik ve tatlılığıydı. Kendimi polis veya kamu görevlisi gibi tanıtma amacım yoktu, amacım yaşlı amcanın daha duyarlı olmasını sağlamaktı." dedi.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu

"HUZUREVİ ZİYARETİNİ CEZA OLARAK GÖRMEM, SEVE SEVE YAPARIM"

Mustafa T.E., hakimin verdiği konuttan çıkmama ve huzurevi ziyareti cezası ile ilgili de Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde beklerken çektiği videosunu paylaşarak yaptığı açıklamada ise, "Huzurevi ziyaretini ceza olarak görmem efendim, seve seve yaparım. 15 gün konuttan ayrılmama cezası da koronavirüs kapsamından dolayı iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Tepki çeken videodaki İhsan Amca ilk kez konuştu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)