Telefon isteyen müşterilerine bitki çayı yollayan çeteye operasyon
DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü, bir dolandırıcılık şebekesini takibe alarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi almaya başladı.

Dolandırıcıların, elde ettikleri cep telefonu numaralarını arayarak ve SMS atarak bir hava yolları firmasının adını söyledikleri ortaya çıktı.

Telefon isteyen müşterilerine bitki çayı yollayan çeteye operasyon VİDEO

TELEFON YERİNE BİTKİ ÇAYI YOLLADILAR

"Kaybolan telefonları satıyoruz. Kapıda ödeme yapılacaktır" diyerek pandemi sürecini de kullanan şebeke; bitki çayı, su, bahçe makası gibi ürünler yollayarak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.

İnternet dolancırıcılarına operasyon kamerada  -2

KONYA MERKEZLİ EŞ ZAMANLI OPERAYON

Öte yandan şüphelilerin, sosyal medyada sahte reklamlar aracılığıyla elektronik cihaz satışı yapıp vatandaşları dolandırdıkları da bilgisine ulaşıldı.

Şu ana kadar yüzlerce kişiyi dolandıran şüphelilerin kazandıkları paraları ise kargo şirketleri üzerinden arkadaşlarına gönderdikleri bildirilirken, polis ekipleri İstanbul merkezli Konya ve Edirne illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Telefon isteyen müşterilerine bitki çayı yollayan çeteye operasyon

Şebekenin Beylikdüzü'nde kullandığı depo dahil olmak üzere farklı adreslere yapılan operasyonda 1 adet pompalı tüfek, 41 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, kargo gönderdi fişi, 50 bin lira, 5 dolar, 10 pound, 10 Suudi Arabistan eiyali, 10 Katar eiyali, 10 İsrail şekeli, 5 bin Irak dinarı, çok sayıda yüksek tutarlı banknot, doküman, sıvı madde, fotoğraf makinesi, dağ makası, çanta ve ayakkabı ele geçirildi.

İnternet dolancırıcılarına operasyon kamerada  -3

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyon sonucunda 30 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, örgüt lideri olduğu belirlenen B.C.'nin başka bir dolandırıcılık suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi. Yakalanan zanlıların Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürerken, çok sayıda şüphelinin dolandırıcılık suçundan sabıkasının olduğu öğrenildi.

Telefon isteyen müşterilerine bitki çayı yollayan çeteye operasyon

Telefon isteyen müşterilerine bitki çayı yollayan çeteye operasyon

İnternet dolancırıcılarına operasyon kamerada  -1


İnternet dolancırıcılarına operasyon kamerada  -4

İnternet dolancırıcılarına operasyon kamerada  -5

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)