Suriye’de ne işimiz var diyenlere İdlib gazisinden cevap
İHA

Tunceli’de görev yapan ve Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında görevli gittiği İdlib’te yaralanan Uzman Çavuş Zafer Ayhan, saldırıdan sonra kaldırıldığı Hatay Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından memleketi Adana’nın Kozan ilçesindeki evine geldi.

BİR AN ÖNCE İYİLEŞİP GERİ DÖNMEK İSTİYOR

Ev istirahatine çıkan Zafer Ayhan, yanında en yakın arkadaşlarını şehit verdiğini belirterek, bir an önce iyileşip Bahar Kalkanı Harekatı'nda silah arkadaşlarıyla cephede yer almak istediğini belirtti.

Suriye’de ne işimiz var diyenlere İdlib gazisinden cevap ViDEO

"ORAYA GİTMEK ZORUNDAYIZ, GEÇ BİLE KALMIŞIZ"

Saldırıda göçük altında kalan Ayhan, "Mücadele ediyoruz, sivil vatandaşlarımızın bilmediği çok şey oluyor. İdlib’de ne işimiz var diyenler de oluyor. Sınır güvenliğini korumak bizim işimiz. Oraya gitmek zorundayız. Ülkemizin bütünlüğü güvenliği için orada olmak zorundayız. Ben de dışarıda iken TSK bünyesine katılmadan önce 'Suriye’de ne işimiz var' diye sorguluyordum. Şimdi işin içine girince çok daha iyi anladım. Geç bile kalmışız. Şu an kendime kızıyorum, keşke daha önce katılsaydım. Suriye’de ne işimiz var düşüncesi cahil insanların düşüncesi.” dedi.

Suriye’de ne işimiz var diyenlere İdlib gazisinden cevap

"KAÇMAK YERİNE HEP BERABER ÖLELİM DEDİK"

Silah arkadaşlarını düşündüğünü söyleyen Zafer Ayhan, "En kısa sürede inşallah gideceğim. Beni kurtaran bir uzman çavuşumuz vardı Bereket Gazi. İlk o yaralandı. Ona yardımcı olduk. Çantasını silahını aldık. Birkaç uçak yine bombaladı, benim yardım ettiğim silah arkadaşımın beni kurtarması beni çok duygulandırdı. Kaçmak yerine hep beraber ölelim dedik. Birbirimize yardım ettik." diye konuştu.

Suriye’de ne işimiz var diyenlere İdlib gazisinden cevap

"DÜŞMAN DIŞARIDA, KENDİ ARAMIZDA SAVAŞMAK ÇOK SAÇMA"

Türkiye’nin operasyonunun çok başarılı gittiğini belirten Ayhan, "Savaş bu illa ki şehit olacak, olmasa daha iyi. Kandil günü keşke bana da nasip etseydi. Acı bir durum ama mübarek günde şehit olmaları Allah’ın şanslı kulları. Dışarıda düşman var, içeride kendi aramızda savaşmak çok saçma.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)