Süleyman Soylu: Kadın cinayetleri oranı yılbaşından itibaren yüzde 29 düştü
DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlenen 'Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de güvenlikle ilgili kamu görevi yapan herkesin tarihi bir değişimin içinde yer aldığını belirtti.

"73 BİN ŞÜPHELİ TESPİT ETTİK"

Türkiye'nin güvenlik sahasında yeni bir stratejik değişim ortaya koyduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Çünkü Türkiye pek çok sahada olduğu gibi güvenlik sahasında da yeni bir stratejik değişim ortaya koymuştur. Yılbaşından bugüne kadar dijital sahada toplam 242 operasyon yaptık, bin 544 kişi gözaltına alındı ve bunların 466'sı tutuklandı. Organize suçlarda geçen yıl ulusal ölçekte 7 örgüt çökertmiştik, bu yıl henüz yıl tamamlanmadan 8 ulusal ölçekte organize suç örgütü çökertildi. Bölgesel ve yerel örgütlerle beraber sayı şimdilik 277'dir. Yılbaşından bu yana yaptığımız uyuşturucuyla ilgili 153 bin gözaltı, aynı hassasiyetin bir sonucudur. Kriminal daire başkanlığımızda başlattığımız çalışmayla farklı veri tabanlarında çeşitli sebeplerle tutulan yaklaşık 2.5 milyon parmak izi verisini 11 ayda inceledik, Nüfus Genel Müdürlüğü veri tabanı ile eşleştirdik ve toplam 73 bin şüpheli şahsın tespitini yaptık" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNDE YÜZDE 29 AZALIŞ

Önceden il düzeyinde bulunan Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliklerini ilçe düzeyine yaydıklarını ve ilave ettikleri bin 5 adet yeni büro amirliğiyle bu alanda vatandaşlarla olan teması artırdıklarını söyleyen Soylu, "Bu başvuru kolaylığı sayesinde geçen yılın aynı dönemine oranla koruyucu tedbir sayısı bu yıl yüzde 49, önleyici tedbir kararı sayısı da yüzde 63 oranında arttı. Aynı şekilde KADES programı vasıtasıyla da benzer bir iletişim kurduk ve programı indiren 535 bin kişiden 42 bin 544 ihbar aldık, bunlara müdahale ettik ve olası pek çok tatsız hadiseyi engelledik. Bu ve benzeri önleyici tedbirler sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre kadın cinayetlerinde yüzde 29 azalış oldu" diye konuştu.

Öte yandan, bu konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden de paylaşım yapan Soylu, rakamlara ilişkin bir tabloya da yayınladı.

Süleyman Soylu: Kadın cinayetleri oranı yılbaşından itibaren yüzde 29 düştü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)