Şule Çet davasında gerekçeli karar
ensonhaber.com

Mayıs 2018'de şüpheli ölümüyle Türkiye gündemine oturan üniversitesi öğrencisi Şule Çet cinayeti davasında, mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara’daki bir plazanın 20. katından atılarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand, ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şule Çet davasında gerekçeli karar

Daha sonra  olayla ilgili Aksu ve Akand'ın, Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından tutuklu yargılanmasına başlanmıştı.

Sosyal medya başta olmak üzere komuoyunun yakından takip ettiği, birçok platformun suçluların cezasız kalmaması için seferber olduğu davada, nihayet sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde mahkeme, sanıkların karar duruşmasında, Çağatay Aksu'yu cinayetten müebbet hapis, Berk Akand'ı ise 18 yıl 9 ay ile cezalandırmıştı.

Şule Çet davasında gerekçeli karar

MAHKEME GEREKÇELİ KARARINI AÇIKLADI

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, sanık Çağatay Aksu'nun tecavüzün ardından Çet'i öldürdüğü ve plazanın 20. katından attığı belirtildi.

Aksu'nun cinayete intihar süsü vermeye çalıştığı, diğer sanık Berk Akand'ın da sanık Aksu'ya bu eylemlerde yardım ettiği bildirildi.

Şule Çet davasında gerekçeli karar

Kararda, "Sanık Çağatay Aksu'nun, Şule Çet'e yönelik zorla nitelikli cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdikten sonra, bu durumu kabullenmeyerek ve kendisine tepki gösteren Çet’in plazadan ayrılmasına izin vermemesi nedeniyle aralarında çıkan tartışma sonucu yüksek düzeyde alkollü olmasının verdiği etki ile de şikayet edileceğini ve zor durumda kalacağını düşünerek maktuleyi darbettiği ve boğazını sıkması nedeniyle bu aşamada ölen veya darbın etkisi ile şuurunu kaybedip bayılmış olan maktuleyi öldüğünü düşünerek, intihar görüntüsü vermek için binanın 20. katında bulunan ofisin açık olan penceresinden aşağı atmak suretiyle, işlediği cinsel saldırı suçunu gizleme ve bu suçun delillerini ortadan kaldırmak amacıyla nitelikli kasten öldürme, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediği anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Şule Çet'in ölmeden önceki son görüntüleri VİDEO

Şule Çet davasında gerekçeli karar