Türkiye, özel harekat polislerini Meriç sınırına gönderiyor
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın İdlib konusundaki pasif duruşu, mülteciler için ödenecek paraların yatırılmaması ve yaşan saldırı olayı sonrası, kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldı.

Bunun üzerine, Türkiye'den Avrupa'ya geçmek isteyen binlerce göçmen Yunanistan sınırına akın etti.

Ancak aralarında çocukların da bulunduğu mülteciler, Yunanistan'ın sert müdahalesine maruz kaldı. Kara sınırında göçmenleri gaz ve tazyikli suyla durdurmaya çalışan Yunan yetkililer, denizde de botları engellenip batırılmaya çalışıldı.

Türkiye, özel harekat polislerini Meriç sınırına gönderiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu durumla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"1000 ÖZEL HAREKAT POLİSİNİ MERİÇ BOYUNA GÖNDERECEĞİZ"

Avrupa'ya geçiş yapmaya çalışan mültecilerin Türkiye'ye geri itilmemesi ve can güvenliklerinin tehlikeye girmemesi için önlemlerin alınacağını belirten Bakan Soylu şu açıklamaları yaptı:

"1000 Özel Harekat polisini Meriç boyuna gönderiyoruz. Geri itmeleri engellemek için polisleri sabah itibarıyla intikal ettirdik. Orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak.

Yunanlılar mültecilerin botlarını batırmaya çalıştı VİDEO

Türkiye, özel harekat polislerini Meriç sınırına gönderiyor

BİZ ARTIK ENGEL OLMUYORUZ

'Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz artık buradan Yunanistan'a ve Avrupa'ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Gelen gelir geçen geçer. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. 18 Mart mutabakatı yapıldı. Biz buna sahip çıktık, yerine getirdik. Günde 9 bin 700 kişinin Yunanistan adalarına geçtiği zaman diliminden buraya geliyoruz.

FRONTEX'İ ŞİKAYET EDİYORUM

Edirne'de geçen yıldan bu yana toplam 137 bin civarında kaçak göçmen yakalandı. 103 bin insanı memleketine ikna ederek geri gönderdik. 1978 model gaz fişeğini insaların üzerine sıkmak suretiyle kullandılar. Bunu yapan Yunan tarafıdır. Frontex'i şikayet ediyorum. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. 164 insanı yaraladılar. 4 bin 900'ünü Türkiye'ye yeniden itmeye çalıştılar. Yunan makamları yalan üzerine yalan konuşmaktadırlar. "

Soylu: Özel harekat polisleri Meriç sınırına inecek İZLE


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)