Sansa Deresi'nde kara akbaba görüntülendi
İHA

Leşlerle beslendiği için doğanın çöpçüsü olarak bilinen, nesli tehdit altında olan kara akbaba, Tunceli-Erzincan arasında görüntülendi.

SANSA DERESİ'NDE KARA AKBABA

Özel bir firmada çalışan fırsat buldukça da doğa fotoğrafçılığı da yapan Muzaffer Akyüz, Tunceli’nin Pülümür ilçesi ile Erzincan sınırında bulunan Sansa Deresi mevkiinde gördüğü kara akbabayı yakından fotoğraflayıp, görüntülerini çekti.

Akbabaya 10 metre kadar yaklaşan Akyüz'e, hayvan adeta poz verdi.

Kara akbaba, daha sonra ormanlık alana doğru kanat çırparak gözden kayboldu.

Sansa Deresi'nde kara akbaba görüntülendi

Sansa Deresi'nde kara akbaba görüntülendi ViDEO

''YAKINDAN GÖRÜNTÜLEDİĞİM İÇİN KENDİMİ MUTLU HİSSEDİYORUM''

İş dışında doğa fotoğrafçılığıyla ilgilendiğini belirten Akyüz, “İlimiz özelde de ilçemiz Pülümür, yaban hayatı bakımından son derece zengin. Ben de vakit buldukça bu zenginlikleri kayıt altına almaya çalışıyorum. Nesli tehlike altında bulunan kara akbabayı yakından görüntülediğim için kendimi mutlu hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sansa Deresi'nde kara akbaba görüntülendi

''HAVALANIP ORADAN UZAKLAŞTI, MUTLU OLDUK''

Yolun ortasında duran kara akbabanın uçmayıp yürüdüğünü gören Hükümdar Polat, şaşkınlığını gizleyemedi. Polat, “Başta akbabanın rahatsız olduğunu düşündüm. Daha sonra araba çarpmaması için yoldan uzaklaştırmak istedik ama göründüğü kadarıyla ya çok yorulmuş bir yavru ya da rahatsız olduğu için uçamayan bir akbaba olduğunu düşündük. Yine de şansımızı deneyip uçurmak istedik ve yaptığımız hareket sonucu akbaba havalanıp oradan uzaklaştığı için mutlu olduk. Aksi takdirde Milli Parklar'a haber vermeyi düşünüyordum.” dedi.

Sansa Deresi'nde kara akbaba görüntülendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)