Samsun'da 85 yaşındaki kişi bankaya giderken yakalandı
İHA

85 yaşındaki vatandaş, Samsun'un işlek caddesinde bankaya giderken polis tarafından fark edilerek, tekrar evine bırakıldı.

1 Mayıs'ta ve hafta sonunda Samsun ve 30 şehirde, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Yasak öncesinde 65 yaş ve 20 yaş arasındaki vatandaşlar işe ya da alışverişe çıkarken, polis ise Samsun sokaklarında denetimlerini sürdürdü.

85 yaşındaki Ahmet Y., Samsun’un en işlek caddelerinden biri olan Mecidiye’de bankaya giderken polis tarafından fark edildi.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Bankadaki işlemleri için evden çıktığını dile getiren Ahmet Y, "85 yaşındayım. Dışarı çıkma yasağını bilmiyordum. Ben cuma günü yasak var diye biliyordum. 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmiyordum. Muhtara da sordum, ‘Bugün saat 17.00’ye kadar sıkıntı yok’ dedi. Samsun’da kimsem yok. Olsa onları gönderirdim." diye konuştu.

85 yaşındaki vatandaş bankaya giderken polise yakalandı VİDEO

Samsun'da 85 yaşındaki kişi bankaya giderken yakalandı

POLİS EKİPLERİ YARDIMCI OLDU

Polis ekipleri yaşlı adama, "Yasal olarak 65 yaş üstüne bankalar işlem yapmıyor. İşlemlerinizi bize bildiriyorsunuz, işlemlerin polis eşliğinde yapılıyor. Lütfen evinizden çıkmayın. Dışarıda bulunmanız hem sizin hem de diğer vatandaşların sağlığı için tehlikeli. Şimdi sizi eve bırakacağız. Daha sonra da işlemleriniz için size yardımcı olacağız." dedi.

Yaşlı adam, yapılan uyarının ardından resmi polis ekipleri tarafından alınarak, tutanak tutulduktan sonra evine kadar bırakıldı.

Samsun'da 85 yaşındaki kişi bankaya giderken yakalandı

Samsun'da 85 yaşındaki kişi bankaya giderken yakalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)