Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması
AA

Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüs tüm dünyayı alarma geçirdi. Virüse karşı önlemler her geçen gün artırılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesinin ardından, Türkiye'de de alınabilecek tedbir konusunda görüş alışverişi için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu özel olarak toplanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanına gelerek korona virüsle ilgili alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Tedbirlerle ilgili bilgiler alan Bakan Koca, incelemelerin ardından korona virüsle ilgili açıklamalarda bulundu.

"11 BİN KİŞİ TARADIK,VİRÜS ÇIKMADI"

Bakan koca, Çin'den gelen toplam 11 bin kişi kameralardan tarandığını, Koronavirüs tanısı konulan bir Çin yolcusu olmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması

"BELİRTİLER GÖRÜLÜNCE SAĞLIK KURULUŞLARINA MÜRACAAT EDİN"

Çok tedirgin olunmaması gerektiğinin altını çizen bakan, "Bakanlığın uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında yanlış ve maksatlı bilgilere özellikle itibar edilmemesinin altını çiziyorum. Şu ana kadar herhangi bir yeni koronavirüs hastamız asla olmadı. Çin'den gelen veya giden kişilerle temas sonrası ateş, öksürük, bulantı, kusma, ishal şikayeti halinde, sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli. Bugüne kadar şüpheli hasta sayısı 70 oldu ama hiçbirinde koronavirüs çıkmadı." ifadelerini kullandı.

"MÜMKÜN MERTEBE GİTMEYİN"

Çin'e seyahat kısıtlaması olmadığını belirten Koca, "Kısıtlama yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik." dedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)