Rize'de sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi
DHA

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Rize’de sağanak nedeniyle derelerin su seviyesi yükseldi. Ardeşen ilçesinde bazı dereler taşarken, Armağan köyünde yollar, ulaşıma kapandı. Işıklı köyünde ise bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

KAYIP 4 KİŞİDEN BİRİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

3'ü Muradiye'de, 1'i de Güneysu'da olmak üzere 4 kişinin kayıp olduğu bilgisi verilirken, Muradiye'de göçük altında kalan 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

HEYELAN ANI KAMERADA

Rize’de etkili olan sağanak nedeniyle Ardeşen ilçesi Armağan köyü Dereciler mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelanda yamaçtan kopan toprak kütlesi nedeniyle yol ulaşım kapandı.

Heyelan anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde yamaçtan kopan tonlarca ağırlığındaki toprak kütlesinin aşağıya doğru sürüklendiği görülüyor.

Rize'deki heyelan anı kameraya yansıdı VİDEO

Rize'de sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Pazar ilçesinde ise sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı sürücüler araçları ile yolda kaldı.

'DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN' ÇAĞRISI

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıyor.

Rize'de sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi

MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR

Rize’nin yanı sıra Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekipleri ile AKUT ve İDAK ekipleri mahsur kalanları güvenli bölgelere tahliye etti. Vatandaşlar yakınlarının yanına ve misafirhanelere yerleştiriliyor.

Rize'de sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi

SEL VE HEYELAN RİSKİ SÜRÜYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Rize’de perşembe günü akşam saatlerine kadar şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını konusunda uyarılarını sürdürdü. Meteorolojik verilere göre Rize’ye son 24 saat içerisinde metrekareye 219 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Rize'de sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)