Mustafa Şentop: Fezlekelere karma komisyon karar verir
AA

Azerbaycan Büyükelçiliği'nde 'Hocalı Katliamı'nın 29. Yıl Dönümü Fotoğraf ve Resim Sergisi' açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

23 ŞUBAT'TA MECLİSE ULAŞTI

'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014'de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu 9 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlenmişti.

Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili hazırlanan fezlekeler, 23 Şubat tarihinde meclise ulaşmıştı.

"ÇOĞU TERÖRLE İLGİLİ"

İçinde HDP milletvekillerinin de bulunduğu 33 fezleke hakkında açıklamalar yapan Şentop şu sözleri kaydetti:

“Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. Meclis açısından üzücü olduğunu söylemek isterim, bu kadar dosya sayısının olaması üzücü. Dosyaların içeriği daha çok terörle ilgili. Karma komisyon değerlendirme yapar dosyaların içeriğine göre karar verilir."dedi.

Mustafa Şentop: Fezlekelere karma komisyon karar verir

"MECLİS'E GELMEDİ"

TBMM Başkanı Şentop, Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyalarının Meclis'e gelmediğini bildirdi.

Meclis Başkanı Şentop, şu sözleri kaydetti:

"Anayasa, kesin hükmü esas alıyor, 'Kesin hüküm verildikten sonra, bu Genel Kurul'a bildirildikten sonra milletvekilliği düşer' diyor. Bireysel başvuru süreci sonra çıkmış. Bireysel başvuru sürecine ilişkin bir şey yapılacaksa, hukuki düzenleme yapılması gerekir. Biz, önce Anayasa'nın sözüne uygun davranmak zorundayız."

"15 GÜN ÖNCE GÖNDERİLDİ"

AyrıcaTBMM Başkanı Şentop,"Bazı dikkatsiz siyasetçiler ve köşe yazarları, Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiğimiz yazı için, 'Neden bu kadar zaman sonra gönderildi?' diyor. Haber olması yeni bunun; 15 gün oluyor bunu göndereli." sözlerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)