Milas'taki yangın termik santrale ulaştı
AA & Ensonhaber

Türkiye'nin ciğerleri 1 haftada adeta söndü.

Ege ve Akdeniz'i etkisi altına alan ve günlerdir devam eden orman yangınları ülkeyi hüzne boğdu.

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangına müdahaleler havadan ve karadan devam ediyor.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı

"ALEVLER TERMİK SANTRALE GİRDİ"

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Alevler termik santrale girdi. Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor" demişti.

ÇIKARMA GEMİLERİ BÖLGEYİ TAHLİYE EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı

"PATLAMA RİSKİ YOK"

Yangının Kemerköy Termik Santrali'ne sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etmişti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, patlayıcı maddelerin ortadan kaldırıldığını belirterek “Santraldaki bütün patlayıcı maddeler boşaltıldı. Ama kömür stokları boşaltılamadı.” diye konuşmuştu.

Yetkililer, kömürün yanması halinde solunması sebebiyle sıkıntı yaşanabileceğini söyleyerek vatandaşlara maske takılması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı VİDEO

ÖREN DE TAHLİYE EDİLDİ

Ören başta olmak üzere 10 mahalle tahliye edilmişti. Bölgede yaşayan binlerce kişi deniz araçları ile bölgeden tahliye edilirken büyüklerin oldukça endişeli olduğu tahliye işlemlerinde çocuklar olan bitenden habersiz annelerinin kucaklarında uyuyarak bölgeden ayrılmıştı.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı

SABAH SAATLERİNDE SÖNDÜ

Müdahalelerin başarılı olmasının ardından yangın, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Yangının sönmesinde, sabahın ilk ışıkları ile hem karadan hem de havadan müdahalenin güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ 37 YILDIR FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Milas'taki yangında alevlerin ulaştığı Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali 37 yıldır faaliyetini sürdürüyor. 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 Megawatt kurulu gücü ile tek başına Türkiye’nin elektrik ihtiyacının ortalama yüzde 2’sini karşılamaktadır. Santralde 3 üniteden oluşmaktadır. 1 ve 2'nci üniteler 1994 yılında, 3'üncü ünite ise 1995 yılında işletmeye açıldı ve halihazırda üretim devam etmektedir. Santralin üretim kapasitesi ise yıllık 4 milyar 95 milyon Kilowatt saat. Kemerköy Termik Santrali'nde her bir ünite; 1 buhar türbini, 1 buhar türbini generatorü, 1 kazan, 1 kondenser, 1 soğutma sistemi ve 1 baca gazı arıtma sistemi içermektedir.

Milas'taki yangın termik santrale ulaştı

3 BİN 500 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Gökova Körfezi'nin ortasında yükselen Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Linyit Maden İşletmesi’nin 18.04.2014 tarihinde özelleştirme ihalesi gerçekleştirilmiş olup, IC İÇTAŞ Enerji – LİMAK Enerji ortaklığı tarafından 23 Aralık 2014 tarihi itibari ile işletilmek üzere devralındı. Türkiye'nin 30'uncu büyük elektrik ve 4'üncü büyük linyit santrali olan Kemerköy Termik Santrali, ana yakıt olarak yerli linyit kullanılmakta olup santralin günlük yakıt ihtiyacı 21 bin 600 ton. 37 yıldır hizmet veren Kemerköy Termik Santrali'nde 3 bin 500 dolayında personelin çalıştığı öğrenildi.

Ören'deki termik santralde patlamalar VİDEO