MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi
AA

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel bir kanalda katıldığı televizyon programında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu.

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi VİDEO

"TARIM BAKANI, NE İSTİYORSUN BİZDEN"

Enginyurt, Pakdemirli tarafından duyurulan Ordu Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesini tanıtım programına MHP'lilerin çağırılmamasına tepki göstererek, "Tarım Bakanı, ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi

KESİN İHRACI İSTENDİ

Programın ardından sözleri gündeme oturan Enginyurt için MHP parti yönetimi harekete geçti.

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi." ifadelerini kullandı.

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi

"MHP VAZGEÇİLMEZ SEVDAMDIR"

Disipline sevk edilmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa, bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz.  MHP vazgeçilmez sevdamdır.

"ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN YANINDA OLACAĞIM"

Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta,bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hem liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında duracağım. Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam." ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt'a yapılan komik montaj VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)