Mersin'de polisevine silahlı saldırı

Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde bulunan Tece Polisevi'ne, saat 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

2 polis yaralandı

Saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 polis yaralandı.

Bomba düzeneği kontrollü patlatıldı

Ayrıca, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

3 sivil yaralı

Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırı anı kamerada

Öte yandan, silah sesleri ve patlama anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı ViDEO

İçişleri Bakanlığı: 1 şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."

Mersin'de polisevi yakınında patlama VİDEO

Bekir Bozdağ: Adli soruşturma başlatılmıştır

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

Bakan Soylu bölgeye gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırının ardından Mersin'e gitti.

Bakan Soylu: Polislerimizden biri şehit oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

"Yaralanan kadın teröristler kendini patlattı"

Saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini belirten Bakan Soylu, "Yaralanan 2 kadın terörist kendini patlattı. Teröristlerden birinin kimliğini büyük ölçüde belirledik. 2 teröristin de kırsaldan geldiği tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

"Sıkışan terör örgütü, yeni süreç peşinde"

Olayın ardından yaşanan bilgi kirliliğine de dikkat çeken Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Maalesef meseleleri bilenler, bilmeyenler, kendi karmaşıklığını ortaya koymak isteyen herkes bir şey söylüyor. Arkadaşlarla yapılan ilk tespiti ifade edeceğim. Bir teröristin kimliğini belirli ölçüde belirledik. Çünkü patlamayla kopan bir kafa var. Dört de bacak var. Bir tespit belli. İkisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Şunu söylemek istiyorum; Türkiye üzerine bu terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olan, onları destekleyenler ve onlar üzerinden Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil. Bu konuda Türkiye'yi sınamaya çalışanların elbette ki ortaya koymuş oldukları kötülükleri kendilerine ters döndürebilecek gücü var. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak'ta, Suriye'de sıkışan bir terör örgütü, elbette sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister ama biz buna müsaade etmeyiz, milletimiz buna emin olsun. Türk Polis Teşkilatına baş sağlığı diliyorum."

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

"Saldırgan terörist, Mersin'i biliyordu"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, konuyla ilgili ilk başta elinde pompalı tüfek olan bir kişi gözaltına alındığını ancak, konuyla ilgili bir yakınlığının olup olmadığı konusunda şüphelinin sorgusunun sürdüğünü anlattı.

Bunun dışında teröristlere yardım ve yataklık yapanlarla ilgili de gerekli çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Soylu, saldırı için Mersin'in seçilme sebebinin ise kimliği kısmen tespit edilen teröristin Mersin'i iyi bilmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

"Olayla ilgili kimin bağı varsa bulacağız"

Soylu, "Şunu milletimiz de bilsin, herkes bilsin; bu olayla ilgili kimin bağı varsa, kim bu teröristlerin gelmesine vesile olmuşsa biz onları bulur, gereğini yaparız." dedi.

Polis memuru Sedat Gezer şehit oldu

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Mersin Polisevi Şube Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sedat Gezer'in, saldırı sonucu ağır yaralandığını, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi.

Saldırıda yaralanan polis memuru Sedat Gezer şehit oldu.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

Teröristler birinin kimliği tespit edildi

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği ile ilgili yapılan çalışmalarda, birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Örgütün sözde özel güç yapılanmasında görevli

Teröristin; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak'ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün  sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Öte yandan terörist hakkında metropollerde eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu tespit edildi.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

Mersin'de polisevine silahlı saldırı

Mersin'de polisevine silahlı saldırı