Mersin'de film gibi evlilik vaadiyle dolandırıcılık
DHA

Ankara ve Kırıkkale'de yaşayan 2 gencin ailesi, evliliğe aracılık ettiği belirtilen E.T. ile irtibata geçti.

E.T., her iki aileyi de Mersin'de yaşayan Y.S. isimli kadın ve ailesiyle tanıştırdı. Damat adayları farklı tarihlerde Y.S. ile görüşüp evlenme kararı aldı.

2 AİLEDEN 60 BİN TL ALDILAR

Ayrı ayrı zamanlarda Mersin'e gelerek Y.S.'yi, babası K.S.'den isteyen aileler, söz kestikten sonra nişan masrafları için toplam 60 bin TL verdikten sonra memleketlerine döndü.

Mersin'de film gibi evlilik vaadiyle dolandırıcılık VİDEO

AİLELER KIZ EVİNİN ÖNÜNDE KARŞILAŞTI

4 Ocak Pazartesi günü Y.S. ile nişan yapmak için yeniden kente gelen aileler, öğle saatlerinde kız evinin önünde karşılaştı. Önce tartışan, ardından da kavga eden ailelere polis müdahale etti. Polis merkezine götürülen taraflar dolandırıldıklarını anladı.

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Y.S.’nin babası K.S., ağabeyi M.S. ile yengesi İ.S.'yi gözaltına aldı.

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

GELİN ADAYI ARANIYOR

Polis ekipleri, gelin adayı Y.S., annesi H.S. ve diğer ağabeyi M.S. ile mağdur ailelere aracılık yapan E.T.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

Öte yandan mağdur ailelerden biri ile Y.S. ve onun anne-babasının, kuyumcuda takıları incelerken güvenlik kamerası görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı.

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

evlilik vaadiyle dolandırıcılık

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)