Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı
AA & Ensonhaber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, üç gün önce Manavgat'taki orman yangından etkilenen Karaöz Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Evleri yanan 80 yaşındaki İbrahim ile 70 yaşındaki yatalak eşi Ayşe Deniz ile sohbet eden Kurum, Deniz çiftinin yaşamlarını az hasar gören bir odada sürdüğünü fark etti.

Kurum, "Sizi başka bir yere yerleştirelim." teklifinde bulundu ancak Deniz çiftçi kabul etmedi.

BAKAN KURUM, ÇİFTİN EVİNİN YAPILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalışmaları biter bitmez ilk olarak Deniz çiftinin evinin yapılması talimatını verdi.

Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı VİDEO

TEMEL ATILDI, 3 ODALI MÜSTAKİL OLACAK

Mahalledeki hasar tespit çalışmalarının hemen ardından çiftin yeni evinin temeli atıldı. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen evin 3 odalı müstakil olacağı öğrenildi.

Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı

"DEVLET OLMASAYDI BİZ NE YAPACAKTIK"

İbrahim Demir, yangın nedeniyle evinin büyük kısmının yandığını söyledi.
Yangın sırasında eşini bırakmadığını vurgulayan Demir, duygularını şöyle dile getirdi:

"Birisi gelerek 'Amca seni götüreyim.' dedi. 'Yengen var engelli onu götürün.' dedim. Sonra ben de canımı kurtardım. Her şeyim yandı. Bir oda kaldı. Bakanımız Murat Kurum geldi, gördü. 'Burada yaşanmaz. evini hemen yapalım.' dedi. Sağ olsun hemen de yapılması için çalışma başlatıldı. Allah binlerce kez razı olsun. Başımızdan hiç eksik olmasınlar. Cumhurbaşkanımızı da evim bitince çayımı içmeye bekliyorum. Devlet burada. Devlet olmasaydı biz ne yapacaktık, ne yiyecektik, bu evi kim yapacaktı? Evimizi kısa sürede yapacaklar. Devlete laf ediyorlar. Biz Yörük'üz. Çadırda yatarım ama Cumhurbaşkanımıza, bakanlarıma laf ettirmeyiz. Laf edenler yalan söyler."

Ayşe Deniz de kendisine yardım edenlere teşekkür etti.

Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı

BAKAN KURUM, MEHMET AMCA'NIN GÖNLÜNÜ RAHATLATTI

Öte yandan Murat Kurum, Gebece Mahallesinde yaşayan Mehmet Topaca’nın (85) yanan meskenine giderek, bir müddet sohbet etti.

Topaca, “85 yaşındayım hiçbir şeye gereksinimim yoktu konutumda yaşayıp gidiyordum. Fakat artık konutum yandı. Zati dışarıda kalırsam kış bitmeden meskenim olmazsa beni bir daha bulamazsınız.” dedi.

“Mehmet amca hasar tespit çalışmalarını arkadaşlar yaptılar. Eşyalarınızın, ölen hayvanlarınızın, araç gereçlerinizin, tarım yerlerinizin ziyan gören her şeyinizi karşılamaya başladık. Konutları büsbütün yanan yahut yıkılan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı hesaplarına yatırılıyor. Bir kısmını yatırdık inşallah kalanlarını da en kısa müddette yatıracağız.

"MEHMET AMCA GÖNLÜN RAHAT OLSUN"

Meskenleri de en süratli halde yapacağız. Altında deposu olan, ahırı olan konutları en kısa müddette yapacağız. Senin meskenini de inşallah 3-4 ayda bitireceğiz. Gönlün rahat olsun. Sen merak etme senin konutundan başlayacağız. Daha uygununu daha hoşunu daima birlikte yapacağız. İnşallah yıl bitmeden, kıştan evvel burayı yaparak meskenini sana teslim edeceğiz. Sen kâfi ki üzülme.”

Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı

Manavgat'taki yangında evleri hasar gören çiftin yeni konutu için temel atıldı