Macaristan Devlet Bakanı Gulyas'tan destek mesajı
AA

Avrupa Birliği ülkelerince oylamaya sunulan kınama kararının veto edilmesinden sonra Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Parış Pınarı Harekatı'nı desteklediğini açıkladı.

MACARİSTAN KARARI UZUN SÜRE BLOKE ETTİ

Ülkesinin; Polonya, Çekya, Slovakya ve Macaristan'ın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) ve AB'nin birliğini bozmak istemediğini, bu yüzden AB'nin ortak deklarasyonunu kabul ettiğini belirtti.

Gulyas, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili 9 Ekim'de yayınlamak istediği ortak deklarasyonu, Macaristan'ın uzun süre bloke etmesini değerlendirdi.

BU GİRİŞİM DESTEKLENMELİ

Gulyas, ''Macaristan, anayasaya dayanarak savaşı -ülkeler arasındaki sorunların çözüm şeklini- reddediyor ama Macar diplomasinin kararlı duruşu ise, eğer Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da dün yaptığı açıklamada, AB'nin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yayınlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan'ın uzun süre bloke ettiğini belirtmiş, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor." şeklinde konuşmuştu.

Macaristan Devlet Bakanı Gulyas'tan destek mesajı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)