Mersin'de balon balıkları kedileri zehirledi
DHA

Normal şartlarda Kızıldeniz, Hint ve Pasifik okyanuslarında yaşamalarına rağmen, iklim değişikliği nedeniyle Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz kıyılarına gelen göçmen balon balıkları Mersin'de kıyıya vurdu.

KEDİLERİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Yaklaşık 3 ay önce ailesiyle Anamur ilçesine bağlı Kaledran Mahallesi’ne tatil için gelen 8 yaşındaki E.B.D.'nin sol el yüzük parmağını son boğumdan koparan balon balığı, şimdi de etini yiyen kedilerin ölümüne neden oldu.

Mersin'de balon balıkları kedileri zehirledi

KUSANLAR KURTULDU

Durumu, kedilere yiyecek veren Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Hüsnü Ortaç fark etti. Kusan kedilerin kendilerini kurtardığını kaydeden Ortaç, etkilenen diğer kedilere de ilaç tedavisiyle müdahale etti. İlk belirlemelere göre 2’si büyük ve 3’ü yavru, 5 kedinin telef olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Ortaç, hayvanların yedikleri balon balıklarından zehirlendiğini söyledi.

Mersin'de balon balıkları kedileri zehirledi

''BALIKÇILAR DUYARLI OLMALI''

Gördükleri karşısında oldukça etkilendiğini ifade eden balıkçılara da seslenen Ortaç, "Onlar bizim can dostlarımız. Balon balığının çöpe atılması hem çevre, hem de hayvanlar için tehlikelidir. Bu nedenle balıkçılar bu konuda duyarlı olsun" dedi.
Olayın takibi sırasında bir kedinin yavrularını beslemek için ağzında bir balon balığı daha getirdiği gözlendi.

Mersin'de balon balıkları kedileri zehirledi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)