Kapalıçarşı, açılış öncesi dezenfekte edildi
DHA

Yeniden hizmet vermeye başlayacak Kapalıçarşı, bugün dezenfekte edilerek, açılışa hazırlandı.

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon ve yıkama ekipleri tarafından, Tarihi Kapalıçarşı'nın içi dezenfektan solüsyonlu köpüklü su ile yıkanarak dezenfekte edildi.

Çalışmalara Kapalıçarşı Yönetimi'nin dezenfeksiyon ekipleri de katıldı.

"YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ PANKARTLARIYLA ESNAFIMIZI BEKLİYORUZ"

Tarihi Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, "Kapalıçarşımız inşallah 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da sayın Valimizin katılımıyla beraber esnaflarımıza, ticarete, ekonomiye, turizme kapılarını açmış olacak.

İnşallah çok başarılı bir şekilde bu salgın sürecini atlattıktan sonra çarşımız ekonomiye tekrar kavuşacak. Biz kapılarımızın girişlerine büyük pankartlar koyduk. 'Yuvanıza Hoş Geldiniz' pankartlarıyla esnafımızı burada bekliyoruz." dedi.

Kapalıçarşı, açılış öncesi dezenfekte edildi

İÇERİDE ÖNLEMLER ALINACAK

Kapalıçarşı'da alınan önlemlerden bahseden Kurtulmuş, "Kapalıçarşı doğal bir ortam, 1461'de kurulmuş bir ortam. Sürekli gelişme halinde ve koruma altında olan bir yer. Camlarımız tamamen açılacak, doğal bir havalandırma sistemi var burada. Ortak alanlarda herhangi bir klima bulunmuyor. Maskesiz kimseyi almayacağız. Detektörlerimiz ile içerdeki sayıyı mutlaka kontrol edeceğiz.

"AVM OLARAK KABUL ETMİYORUZ"

Burası turizmin, tarihin, kültürün, ekonominin merkezi bir yer. Biz o yüzden burayı sıradan bir AVM olarak kabul etmiyoruz. Yerlerde sticker'larımız, sürekli anonslarımız ve dükkanlara dağıttığımız afişlerimiz ile sürekli esnaflarımızla iletişim halinde olacağız.

Kapalıçarşı, açılış öncesi dezenfekte edildi

21 KAPIDAN 10'U AÇILACAK

12 bin metrekarelik bir alan bugün Fatih Belediyesi tarafından dezenfekte ediliyor. Kapalıçarşı'mızın 21 kapısından 10 kapısını açıyoruz. Esnaflarımızdan gelemeyenler olabilir ama ilk haftayı atlattıktan sonra Kapalıçarşı eski normal günlerine dönecek." şeklinde konuştu.

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -5

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -6

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -7

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -8

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -9

1 Haziran'da açılacak Kapalıçarşı dezenfekte edildi -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)