Göçmen kaçakçılarına
AA

İzmir merkezli 12 ilde, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik açılan soruşturma kapsamında, 104 zanlı hakkında yakalama kararı verildi.

Göçmen kaçakçılarına

55 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçaklığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele ekiplerince, İzmir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 60 zanlı gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilenlerden 21'inin cezaevinde olduğu, diğer şüphelileri yakalama çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

İzmir merkezli 12 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

Göçmen kaçakçılarına

'AYLAN BEBEK' OPERASYONU

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, bu operasyona Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailesiyle bindikleri teknenin 2 Eylül 2015'de batması sonucu cansız bedeni sahile vuran 3 yaşındaki Aylan bebeğin adını verdiklerini söyledi.

Başka bebekler ölmesin diye bu tür operasyonlar yaptıklarını ifade eden Aşkın, "Bu grubu uzun süredir takip ediyorduk. Herhalde bu zamana kadar yapılmış en büyük planlı organize suç örgütü şeklinde yapılan göçmen kaçaklığı operasyonu oldu." dedi.

Göçmen kaçakçılarına

OPERASYON HAKKINDA BİLGİ ALDI

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek, operasyon hakkında bilgi alan Hüseyin Aşkın, "Şu an 60 şüpheli gözaltında. Daha önce de ara yakalamalarla 21 şüpheli yakalamıştık bu konuyla ilgili. Toplam 81 şüpheli elimizde. Bu kişilerin 30'dan fazla olayın şüphelisi olduğunu biliyoruz. Güzel bir çalışma oldu, arkadaşlarımızı tebrik etmek için geldim. Çok uzun süredir titizlikle takip ediyorduk ve sonucunda da büyük bir başarı elde etti arkadaşlarımız." dedi.

Göçmen kaçakçılarına

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)