İstanbul’da sanayi sektörü 'erken mesai' saatine geçti
DHA

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildi.

'Sanayi kesiminde çalışan vatandaşların, sabah saat 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı.

Kararın ardından işçiler, erken saatte işe başladı.

"OTOBÜSLER RAHATLADI"

Çalışanları birçoğu bu uygulamayı yerinde bulurken, kimisi de herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını belirtti.

Sanayide çalışan vatandaşlardan Özgür Meral, "Normalde 08.00-18.00 saatleri arasında çalışıyorduk. Şimdi 16.00'ya düştü. Sağlık açısından böyle bir uygulama yapıldı. Bence çok uygun. Sabah saatlerinde trafik de oldukça rahattı. Önceden otobüsler çok yoğundu şimdi oldukça rahat. Otobüste öğrenciler, gençler ve yaşlılar yok. Sadece işçi kesimi var. Bu yüzden kalabalık da azaldı. Alınan kararı doğru buluyorum." dedi.

Kendi aracıyla işe giden Furkan Özer de "Saatlerin değişmesi etkili oldu. Trafik çok azaldı. Otobüsle gelip giden arkadaşlar da çok memnun. Onlar da trafiksiz yolda gitmekten memnun. Güzel bir uygulama oldu." ifadelerini kullandı.

İstanbul’da sanayi sektörü 'erken mesai' saatine geçti

"KESİN ÇÖZÜM DEĞİL"

Kimi vatandaşlar ise uygulamanın herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı görüşünde. Vatandaşlardan İsa Orhan, "Yine aynı saatte giriş çıkış yapılacak. Bu yüzden saatlerinde değişmesi etki etmeyecek. Yine toplu şekilde çıkıp, toplu şekilde gireceğiz." derken, Önder Emre de "Kesin çözüm olduğunu düşünmüyorum. Toplu taşımayı azaltmak için yapıldı. İşe yarar mı bilmiyorum ama daha farklı çözümlerin de getirilmesi gerek." dedi.

İstanbul’da esnek mesai uygulaması sanayide başladı

İstanbul’da sanayi sektörü 'erken mesai' saatine geçti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)