İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı
AA

İstanbul ve Bursa'da etkisini gösteren sağanak yağış, sele yol açtı.

Şehirlerin bazı bölgelerinde zarar oluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul ve Bursa’daki sel felaketinin ardından iki ilimizdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık." dedi.

"YARALARI SARACAĞIZ"

Sel nedeniyle meydana gelen yaraları saracaklarını söyleyen Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul ve Bursa’daki sel felaketinin ardından iki ilimizdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Selden zarar gören şehirlerimizin eksikliklerini giderecek, vatandaşlarımızın zararlarını telafi ederek yaralarını saracağız. Vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun.

İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı

"İKLİM KRİZİ, DÜNYANIN ÜÇTE BİRİNİ ETKİLEYECEK"

İstanbul ve Bursa’da meydana gelen doğal afet, iklim değişikliğinin en çarpıcı göstergelerinden biridir. Yapılan tahminler, önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğinin sebep olduğu iklim krizinin dünya nüfusunun üçte birini doğrudan etkileyeceğini gösteriyor.

Bakanlık olarak iklim değişikliğiyle mücadeleyi öncelikli vazifelerimizden biri olarak görüyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, iklim krizinin şehirlerimize etkisini en aza indirmek için tüm bölgelerimizi kapsayan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı

İKLİM KRİZİYLE MÜCADELEDE YOL HARİTASI

Karadeniz'de başlattığımız İklim Değişikliği Eylem Planımızı yakında diğer bölgeler için de ilan edeceğiz. Hazırlığını sürdürdüğümüz mevzuatla her şehir ‘Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırlayacak. Bu planlar, illerimize iklim kriziyle mücadelede yol haritası olacak.

DERE YATAKLARINDA YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Afetler nedeniyle benzer acıları tekrar yaşamamak için riskli bölgelerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla izin vermiyoruz. Vatandaşlarımızın güvenle yaşamalarını sağlayacak konutlarımızı iklim duyarlı, enerji verimli ve yerel yapı malzemeleri kullanarak inşa ediyoruz.

İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı

İklim değişikliğiyle ilgili tüm veri ve paydaşların toplanacağı İklim Değişikliği Platformu’nu kuracağız. İçinde bilimsel çalışmaların yer alacağı platform, zengin bir veri tabanı oluşturacak. İklim değişikliği ile mücadele için hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağız.

"İKLİM DEĞİŞMEDEN BİZ DEĞİŞELİM"

İl ve ilçelerimizde İklim Değişikliği Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlüğü kurulması için Yönetmeliğimizi yayımladık. Bu noktada belediyelerimiz teşkilatlanmalarını tamamlamalı ve hazırlayacakları eylem planlarını bir an önce hayata geçirmelidir.

Başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere, her bir vatandaşımızı iklim krizine karşı mücadeleye omuz vermeye davet ediyorum. İklim değişmeden biz değişelim. Küresel boyutlu bu sorunun üstesinden alışkanlıklarımızı değiştirerek gelelim."

İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı

İstanbul ve Bursa'da hasar tespit büyük oranda tamamlandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)