Güngören’de drift yapan sürücüye ceza kesildi
İHA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, Güngören Genç Osman Caddesi üzerinde plakasız spor aracıyla drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntülerin sosyal medyadan paylaşılması üzerine harekete geçen ekipler, araç sürücüsü Şakir Y.’yi gözaltına aldı.

9 BİN 870 TL CEZA KESİLDİ

Sürücü Şakir Y. hakkında "Tescilli aracı plakasız kullanmak" maddesinden 2 bin 81 TL, "Tehlike oluşturacak şekilde ve çevredekilerin rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak" maddesinden 288 TL, "mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişik" maddesinden bin 228 TL, "Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan diğer yasak veya yükümlülüklere uymamak" maddesinden 132 TL, "Herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi-drift" maddesinden 6 bin 141 TL, olmak üzere toplamda 9 bin 870 TL idari para ceza uygulandı.

Güngören'de spor arabasıyla drift yapan sürücü VİDEO

SÜRÜCÜ BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Ekipler, aracın eksiklerinin giderilmesi için 7 gün izin belgesi düzenlendi.
Sürücü Şakir Y.'nin, aday sürücü olması sebebiyle sürücü belgesi ise iptal edildi. Sürücü Şakir Y, adli işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

drift

EMNİYETTE AÇIKLAMA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sosyal medya üzerinde yapılan çalışmada;
20.12.2020 tarihinde Güngören İlçesi Genç Osman Caddesi üzerinde plakasız aracıyla drift yaparak trafiği tehlikeye düşürdüğü görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştığı belirlenen 34 JOP 69  plakalı araç sürücüsü Şakir Y. yakalanmıştır.

34 JOP 69 plakalı araç sürücüsü Şakir Y. 'a KTK'nın 23/4 (Tescilli aracı plakasız kullanmak) maddesinden 2081 TL, 30/1-B (Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ve çevredekilerin rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak) maddesinden 288 TL, 32/3 (mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknık değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması) maddesinden 1228 TL, 47/1-D (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan diğer yasak veya yükümlülüklere uymamak) maddesinden 132 TL, 67/1-D (Herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve istiyerek aracın el frenin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi-drift) maddesinden 6141 TL,  olmak üzere toplamda 9870 TL idari para ceza uygulanmıştır.

34 JOP 97 plakalı araca eksikleri giderilmesi 7 gün izin belgesi düzenlenmiştir. Sürücü Şakir Y. aday sürücü olması sebebiyle sürücü belgesi daimi olarak iptal edilmiştir.

Ayrıca Şakir Y. 'a TCK 179/2 (Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak) maddesine istinaden adli işlem yapılmak üzere Güngören Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir."

drift

drift

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)