Genç kız darbedilirken videoda olan kadın konuştu
İHA

Rize’de B.G. isimli şahsın R.T. isimli genç kızı darbettiği olayda, güvenlik kameralarına yansıyan bir kadın, olaya müdahale etmediği ve kaçtığı iddiasıyla sosyal medyada tepki toplamıştı.

Eleştiriler üzerine açıklama yapan Beyhan Yılmaz, olay anını anlattı.

Genç kız darbedilirken videoda olan kadın konuştu

"TELEFONUM ÇALDI"

Olaydan saniyeler önce dışarıda oturduğu sırada telefonun çalmasıyla bir anda içeriye doğru koştuğunu dile getiren Yılmaz, “Hava sıcak olduğu için iki dakikalığına dışarıya çıktım. Hatta ilk video 10 saniye önce alınsaydı, yanımda da çırak arkadaş vardı. Sonra telefonun çalmasıyla ben içeriye koşuyorum. Olay, ben telefonla konuşuyorken oldu. Arada, bir 15 saniye var sanırım. Hatta ben olaya ilk koşarak giden arkadaşı, 'Çocuğu düştü' ona doğru koşuyor sanıyorum. Kapıya ilk çıktığımda olayı görüyorum. Ama bu ilk video öyle bir şekilde yayılıyor ki; sanki ben kızı görüp kaçmışım, gitmişim. İşbirlikçi diyen var, hakaret eden var. 3 gündür sosyal medyada bir linç kampanyası var.” dedi.

Rize'de genç kadın sokak ortasında darbedildi İZLE

SİTE SAHİPLERİNE ULAŞIP, DURUMU ANLATTI

Sosyal medyada ve haber sitelerinin yorumlarında linç edildiğini ve hedef gösterildiğini dile getiren Yılmaz, birçok site sahibine ulaşıp durumu anlattığını ve kendisine karşı gerçekleştirilen karalama kampanyalarını sonlandırmaya çalıştığını söyledi.

"3 GÜNDÜR KİŞİLİK HAKLARIMA SALDIRI VAR"

Yılmaz, “Bazı kişilere ulaştık, yazıştık. Bu olayla kızımla yazışmaları, kızım sosyal medya hesabından paylaştı. Gazetelerin bazılarına ulaştık ama bir kesim insan var, maalesef bu bizim toplumumuzun kanayan yarası. Görünen olaya değil de dedikodu kısmına takılıyorlar. 3 gündür kişilik haklarıma saldırı var, hakaret var, hedef gösterme var. Yani ‘Orda çalışıyor, hırlı pabuç değil’, ‘Kıza garezi vardı dövdürdü’ diye yorum bile var. Ben şahısların hiçbirini tanımıyorum. Kıza bir iki defa ekmek satmış olabilirim, o bile kafamda değil.” diye konuştu.

Genç kız darbedilirken videoda olan kadın konuştu

"BENİM DE KIZIM VAR"

Olayın kendisinin haberi olmadığı anda cereyan ettiği için müdahale edemediğini dile getiren Yılmaz, “Böyle bir olayda ben orda oturup kenarda kalacak bir insan değilim. Benim de bir kızım var. Orada müdahale ederdim zaten. Etmeye çalışırdım, edebildiğim kadar.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)