Fatih sondaj gemisinin yeni görevi
AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC'nin 36. kuruluş yıl dönümü törenlerinde, bir konuşma yaparak gündeme ilişkin konulara da açıklık getirdi.

GAZETECİLER FATİH SONDAJ GEMİSİNİ SORDU

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Oktay, Fatih sondaj gemisi faaliyetlerinde de değindi.

"YENİ FAALİYETİNE BAŞLADI"

Oktay, "Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanan yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok. Fatih sondaj gemimiz, kıta sahanlığımızdaki görevinin tamamlanmasının ardından dün Karpaz Burnu’nun güneyindeki yeni faaliyetine başladı." diye konuştu.

Fatih sondaj gemisinin yeni görevi

DAVA ERLERİNİ ANDI

Kıbrıs'ı milli dava addederek Kuzey Kıbrıs'ın daima yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk milletinin selamlarını alandakilere ileten Oktay, KKTC'nin adada yüzyıllara dayanan Türk varlığının, Türk'ün istiklal aşkının ve sarsılmaz dirayetinin bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Oktay; Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesini başlatan Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekatı kahramanları başta olmak üzere tüm dava erlerini rahmetle ve şükranla yad etti.

Fatih sondaj gemisinin yeni görevi

"KUZEY KIBRIS İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Kıbrıs Türkü'nün birlik, beraberlik ve dayanışma içinde oldukça daha parlak bir geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğini belirten Oktay, "Kıbrıs'ta yarım asırdır devam eden müzakere sürecinde tüm samimiyetimizle, iyi niyetimizle her türlü gayreti gösterdik, ancak Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir sonuca ulaşılamamıştır. Bu süreçte Kıbrıs Türkü daima çözüm ve uzlaşı anlayışı içinde hareket etmiş, Rumların bozduğu ortaklığı yeniden tesis edebilmek için çözüm planlarına destek vermiştir. Türkiye ise başından sonuna kadar KKTC'nin gelecek tasavvuru için uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli mücadeleyi vererek Kıbrıs Türkü'nün yanında olmuştur. Bölgemizde barışın ve istikrarın teminatı olarak, ahdi yükümlülüklerimiz temelinde Kuzey Kıbrıs için, üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz." dedi.

Fatih sondaj gemisinin yeni görevi

"RUM PROPAGANDASININ ARKASINA SIĞINMAYIN"

Ayrıca Oktay, "Rum propagandasının arkasına sığınarak Kıbrıs Türkü'nü hiçbir yasal ve meşru dayanağı olmayan ambargo ve izolasyonlara mahkum eden uluslararası toplumun adadaki gerçekleri görmezden gelmesi akıllara durgunluk vermektedir. Kıbrıs Türkü'nün meşru mücadelesinde, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirme yönündeki kararlılığımızı burada bir kez daha yinelemek isterim. Kıbrıs Türk halkının hak ettiği refah seviyesine ulaşmasının engellenmesine ve Kıbrıs'ta mevcut statükonun sürdürülmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)