Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor
DHA

Erzurum’un Oltu ilçesi Yiğitler Mahallesi’nde çiftçilik yapan 9 çocuk ve 18 torun sahibi 78 yaşındaki Tahsin Tokgöz, ıslık çalmayı bırakamıyor.

Sadece uyurken ve yemek yerken ıslık çalmayan Tokgöz, günlük yaşamında vazgeçemiyor.

Çalışırken, dolaşırken, arkadaşlarıyla sohbet sırasında hep ıslık çalan Tokgöz, bu alışkanlığından bir türlü kurtulamadığını söyledi. Islık çalarak rahatladığını belirten Tokgöz, bazen eşi ve arkadaşlarının da kendisini uyardığını dile getirdi.

Öyle ki Tokgöz’ün bu tavrından rahatsız olup kızan da var…

Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor ViDEO

“ÇALMADIĞINDA HASTA OLDUĞUNU ANLIYORUZ”

Eşinin sürekli ıslık çaldığını vurgulayan Gülzade Tokgöz, çalmadığı zaman hasta olduğunu anladıklarını ifade etti.

Gülzade Tokgöz, "Bazen uyarıyorum; 'akşama kadar çalıyorsun ağzında mı yorulmuyor?' diyorum, o da 'çalmasam canım sıkılıyor' diye cevap veriyor. Köyde gençler her zaman çağırırlar, 'gel yanımızda otur çal' diye eşim nerede olursa olsun mutlaka ıslık çalar." diye konuştu.

Komşusu Kemal Tokgöz ise "Herkes bilir. Tahsin Amca ıslık çaldığı zaman rahat eder. Onun için çoğu insan çaldığı ıslıktan rahatsız olmaz." dedi.

Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor

“ARAŞTIRMALAR ISLIĞIN RAHATLATICI OLDUĞUNU GÖSTERİR”

Uzman psikolog Hülya Öztürk, Tahsin Tokgöz'ün ıslık çalma davranışıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Bu davranış dürtüsel olduğu gibi zaman zaman tik kaynaklı ya da obsesif okabe dediğimiz durumdan kaynaklı tiklerden ya da dürtüsellikten kişinin rahatlama amacı ile kafasındaki düşünceleri kontrol emek için ıslığı kullandığını söyleyebiliriz. Çoğu araştırma, ıslığın rahatlatıcı özelliğinden bahseder. Bazen tik olarak kullanıyoruz, durduramıyoruz. Dürtüsel olarak toplu taşıma araçlarında, kalabalıklarda çalmamamız gereken yerlerde çalıyoruz. Zaman zaman da bizi rahatlattığı için çalıyoruz. Tahsin Tokgöz Amcamız dürtüsel olarak kullanıyor ıslığı."

Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor

Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor

Erzurum'da 78 yaşındaki adam, sürekli ıslık çalıyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)