Erdoğan'dan Rusya ziyareti sonrası açıklamalar
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Suriye, DEAŞ, PYD-YPG,HTŞ meselelerine ve Rusya'da incelediği SU-57 ve F-35'ler hakkında açıklamalarda bulundu.

"HER ŞEYİ YAPABİLECEK DURUMDAYIZ"

Ankara'nın talebi Fırat'ın doğusunda terörden arındırılmış bir güvenli bölge. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'tekine benzer bir oyamamaya asla izin vermeyiz" dedi. Bir kez daha operasyon için hazırız mesajını veren Erdoğan, "Şu anda bu süreç bir şekilde işliyor ama biz tabi asla rehavete kapılıp da hazırlıklarımızı bir kenara koymadık. Şu anda bütün sınır boylarında hazırız. Bütün personel, zırhlı taşıyıcılarımız hepsi sınırda. Yani her an her şeyi yapabilecek durumdayız." dedi.

"ORTAK ÇALIŞMA DEVAM ETMELİ"

Ankara-Washington hattında güvenli bölge mutabakatı ilerlerken Rusya ile gündem İdlib'de artan rejim saldırıları oldu. Konu ile ilgili rahatsızlığın görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin'e iletildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Putin bu konuda birlikte bir dayanışmanın gerektiğinden bahsetti. Biz de kendisine bununla ilgili olarak Dışişleri, Savunma ve İstihbarat teşkilatımızın müşterek çalışma içerisinde olabileceğini ifade ettik. Ama biz burada birbirimizi kesinlikle rahatsız etmemeliyiz. Beraber çalışmanın devam ettirilmesi şarttır." ifadelerini kullandı.

"TAVİZ VEREMEYİZ"

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz terör örgütlerinin tamamına karşı mücadelede kararlıyız. DEAŞ, PYD-YPG, HTŞ, hepsi bertaraf edilmelidir. Bu konuda taviz vermeyiz. 12 gözlem noktamız İdlib'de çok önemli bir vazife icra ediyor. Görevlerine aynı şekilde devam edecekler." diye konuştu.

"SU-57 F-35'E ALTERNATİF Mİ"

Rusya'ya günübirlik ziyaretinde SU-35 ve SU-57 savaş uçaklarını da inceleyen Erdoğan, "Boşuna gelmedik buraya. Yani biz şu endişeyi taşımıyoruz, acaba bu olmazsa ne olur diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebileceğimiz pazarlar çok." değerlendirmesini yaptı.

''BENİM GÖNLÜM İDAMDAN YANA''

SORU: Kadın cinayetleri de önemli bir gündem. Ceza artırımları, yeni önlemler var mı? Ya da neler yapmak lazım? Siz de Emine Bulut'un babası ile konuştunuz. Aslında pek çok önlem alındı ama neden hala bu cinayetler gündemde?

CEVAP: Onunla ilgili Adalet Bakanıma da söyledim; yani bir defa hukuk içerisinde ne yapılıyorsa önce bunu yapacaksınız dedim. İkincisi, bizim bir şey daha yapmamız lazım. Tabi benim partimdekiler de dahil burada benim gönlüm açık ve net söylüyorum idamdan yanadır. Bir kadını bıçaklayarak öldürüyorsun hem de yavrusunun gözleri önünde. O yavru 'anne ölme' diyor. Kan revan içinde kadıncağız. Ondan sonra çıkıyor bazıları da insan hakları mücadelesi veriyor. 'Bu nasıl böyle istenir, Avrupa'da bu yok.' Avrupa'da olmazsa olmaz mı? Avrupa'da bu yok diye biz doğrudan, haktan sapacak mıyız? ABD'nin çeşitli eyaletlerinde var. Dünyanın değişik ülkelerinde var. Demek ki oluyor. Can bu kadar basit mi? 'Efendim işte insan hakları bilmem nesi bunu kabullenmez' diyorlar. Kabullenmeyebilir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Su-57'yi inceledi VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)