Erdoğan ile Putin'den Libya için ateşkes çağrısı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğalgaz boru hattının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile vanayı açtı.

Erdoğan ile Putin'den Libya için ateşkes çağrısı

İKİ LİDER SAVUNMA VE DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA BİRLİKTE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

İki lider, daha sonra bakanlarıyla birlikte baş başa görüşmek için  bir araya geldi.

Görüşmede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da hazır bulundu.

Görüşme 30 dakika sürdü...

Erdoğan ile Putin'den Libya için ateşkes çağrısı

EDOĞAN VE PUTİN'DEN GÖRÜŞME SONRASI ATEŞKES ÇAĞRISI

İki liderin görüşmesi sonrası Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan-Putin görüşmesinde  ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konuların da ele alındığını belirten Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Libya'da 12 Ocak'ta ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunacaklar" dedi.

Lavrov ise İstanbul'da ikili görüşme yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak açıklama kabul ettiklerini ve bu kapsamda ikili işbirliğini tüm alanlarda geliştirme niyetinde olduklarını açıkladı.

ERDOĞAN VE PUTİN'İN ORTAK AÇIKLAMALARI

"Libya'daki taraflara müzakere masasında bir araya gelme çağrısı yapıyoruz"

"ABD ve İran arasındaki gerilimin artmasından ve Irak'taki olumsuz yansımalarından derin endişe duyuyoruz. Tüm taraflara itidalli ve sağduyulu hareket etme ve diplomasiye öncelik verme çağrısında bulunuyoruz."

"Libya'nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılığımızı yineliyoruz."

"Suriye’nin egemenliği, bağımsızlığı, siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasına olan bağlılığımızı teyit ediyoruz"

"Sükunetin, İdlib’le ilgili bütün anlaşmaların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesiyle sağlanması gerekliliğini vurguluyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)