Erdoğan'dan Fox muhabirine ayar
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde kameralar karşısına geçerek, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine değinen Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını aldı.

"BİRKAÇ ŞEHİT İFADESİNE TEPKİ GÖSTERİYORLAR"

FOX muhabiri, "Libya'da şehitlerimizin olduğunu duyurdunuz. Muhalefet, şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor, neden tören yapılmadı diye soruyor. Ve sizin şehitleri verirken kullandığınız ifadelere tepki gösteriyorlar." dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neydi ifade o?" diye sordu.

FOX muhabiri, "Birkaç şehit ifadesine tepki gösteriyorlar." dedi.

Erdoğan'dan Fox muhabirine ayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fox muhabirine ayar İZLE

"YALAN HABER ÜRETMEYİ BIRAKIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın Fox önce gazete olsun. FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmemiz lazım. Yalan haber üretmeyi bırakın.

"BENİ MUHALEFET Mİ YARGILAYACAK"

Beni muhalefet mi yargılayacak, muhalefet önce kendini yargılasın. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendine sakla da bir işe yarasın hiç olmazsa. Libya’da iki tane şehidimiz var." şeklinde cevap verdi.

PUTİN'LE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Yol haritasıyla ifademiz şu anda malum, Türkiye-Rusya arasında gerek İdlib'de gerek Libya'da yaşanan bir süreç var. Öncelikli İdlib'i çözmemiz lazım. Bunu Sayın Putin ile en üst düzeyde ben görüşüyorum, aynı şekilde bakanlarımız ve istihbarat görüşmeleri oldu. Bir bu işin Libya ayağı var. Rusya ile görüşmelerimiz var. Hafter denilen gayrimeşru kişilik var. Abu Dabi yönetimi yanında. Maalesef Rusya'nın da orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. 2 bin 500 kişilik bir kuvvet. Parasal kaynağı Abu Dabi yönetimi. Bunların değerlendirmesini Türkiye olarak Rusya ile yürütüyoruz. Sayın Putin ile görüşerek yol haritamızda ne gibi eksiklikler var değerlendiriyoruz. Rusya rejim güçlerine destek veriyor. Bunun tespitleri elimizde, inkar etseler de tespit bizde var.

Erdoğan'dan Fox muhabirine ayar

"MARCON-MERKEL-PUTİN ARASINDA TAM BİR İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Rusya'dan heyet yarın ülkemize gelecek. Bu hafta sonu yapılan görüşmelerle ilgili Macron ile Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Putin ile belirlediğimiz tarih 5 Mart'ta en kötü ihtimalle bir araya gelme söz konusu olabilir. Telefonun ötesine geçip yüzyüze görüşmeleri yapma söz konusu olacak. İstanbul veya Ankara olur, fark etmez.

Sağlık konusundaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. En uygun olan neyse bu kararı almaya mecburuz. Oradan bir koronavirüsünün sıçraması sonucu ciddi boyutlara ulaşabilir. Çin'den gelen ekibi ülkemiz insanları elimizden gelen tedbirle, 14 gün karantinaya alarak süreci atlattık. Bundan sonraki süreçte de hassasiyeti korumak zorundayız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)