Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor
İHA

Samsun Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde görevli polisler sahadaki meslektaşlarının koordinasyonunu sağlayarak, ilgili ekiplerin olaylara en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor.

ZAMANLA YARIŞIYORLAR

7 gün 24 saat iş başında olan; telefon, elektronik posta ve SMS yoluyla gelen ihbarları değerlendiren polisler olayları sistem üzerinden ekiplere en kısa sürede ulaştırmak için adeta zamanla yarışıyor.  Haber merkezi ayrıca ihbarlar haricinde kent geneline kurulmuş 993 sabit ve hareketli kamera sayesinde elde edilen görüntüleri elde ederek meslektaşlarını olaylara daha hızlı yönlendirmede de önemli rol oynuyor.

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor

"ŞUBEDEKİ EN ÖNEMLİ BİRİM HABER MERKEZİ"

Samsun Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdür Vekili ve 3. sınıf Emniyet Müdürü Sebahattin Ak, Muhabere ve Elektronik Şube'deki en önemli birimin haber merkezi olduğunu söyledi. Bünyelerinde 155 ihbar karşılama operatörleri, kent güvenlik yönetim sistemi personeli, telsiz operatörleri ve yardımcı personellerin olduğunu ifade eden Ak, “Haber merkezinin çalışma sisteminde öncelikle gelen 155 ihbarları ihbarı alan personel tarafından mevcut program yazılımları üzerinden bilgisayar ekranına kaydedilir. Bu bilgiler anons yapan personelimizin ekranında bulunan bilgisayarına aktarılır. Sonrasında bölgelerde mevcut olan yaya veya motorize ekiplere, ihbarı aktarmak suretiyle ihbarın gereği yapılır. Ekipleri ihbarın neticesini tekrardan geri dönüşüm bildirimi yapılarak sonuç telsiz operatörüne bildirir. Telsiz operatörü de ihbara ilgili olan açılan kaydı sonlandırır.” dedi.

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor VİDEO

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor

KİMLİK BİLGİLERİ GİZLİ KALIYOR

Vatandaşların ihbar edilecek konuları cep telefonundan mesaj bölümüne olayın konusunu yazdıktan sonra 155'e göndermesi sonucu ihbarların mail ve SMS yoluyla sistemlerine düştüğünü kaydeden Ak, ihbarı yapan vatandaşların ise kimlik bilgileri kesinlikle gizli kaldığını aktardı.

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor

KENT GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) hakkında bilgi veren Ak, “Şehrimiz genelinde 247 noktada 993 sabit ve hareketli kamera ile kent güvenliği sağlanıyor. Görüntülerde hal ve hareketler, olaylar, kişiler, şüpheliler ve araçlar gözlemlenmekte. Suç unsuru olan bir şey varsa gereği yapılmakta. İl ve ilçe merkezlerimizde toplam 37 noktada 153 kamera ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile de şehrin giriş çıkış noktalarında gerekli kontroller yapılmakta ve suç unsuru varsa tespit edilmekte. Ayrıca meydana gelen adli olaylarda da soruşturmacı birimlerin talep etmesi halinde mevzuat hükümleri gereğince adli işlemlerde kullanılmak üzere kamera kayıtlarımız ilgili birimlere gönderilmekte.” diye konuştu.

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor

1050-1100 ARASI İHBAR GELİYOR

Ak, Samsun’da nüfus yoğunluğuna göre günlük 1050-1100 arası 155 ihbarı geldiğini ve bunun yanı sıra 15-20 arasında da mail ihbarı aldıkları bilgisini verdi.

"KOCAM EVE GELMİYOR" DİYE İHBAR ALIYORLAR

Emniyet haber merkezine gelen ilginç ihbarlar hakkında bilgi veren Ak, “Vatandaşlarımızdan bazen ilginç ihbarlar geliyor. 'Ufo gördüm’ diyen var. Bunun haricinde, 'kocam eve gelmiyor', 'bugün hava nasıl olacak', 'kaç ayda boşanırım' gibi ihbarlar da geliyor. Ayrıca, canı sıkılıp polisle sohbet etmek isteyen vatandaşlarımız da var. Bunun gibi birçok ilgisiz konularla 155 ihbar hattı meşgul ediliyor. Vatandaşlarımız lütfen bu konularda duyarlı olmalı. Eğer gerçekten bir yardıma ihtiyacı olan vatandaşımız varsa bu hatları meşgul edipte gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza mani olmamalılar.” şeklinde konuştu.

Emniyete gelen ihbarlar şaşırtıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)