Edirne'de alkol reklamı yapanlara ceza kesilecek
AA

Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamının ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılamadığını belirtti.

ŞİKAYETLER GELİYOR

Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlikte bulunamayacağını anımsatan Altun, Edirne'de bu kurallara bazı işletmelerin riayet etmediğini ve İl Müdürlüğüne konuyla ilgili şikayetlerin geldiğini bildirdi.

"İDARİ İŞLEM YAPILACAKTIR"

Alkollü içkilerin marka, logo, amblem ve işaretlerini içeren materyallerin iş yerlerinin tabela, vitrin ve dolaplarında kullanılamayacağını aktaran Altun, şu ifadeleri kullandı: "İlimizin muhtelif yerlerinde alkollü içki satışı yapan işletme, büfe ve benzeri yerlerde yasal düzenlemeye aykırılıklar müşahede edilmiştir. Ayrıca, yasal düzenlemeye aykırı olarak yapılan reklamların haksız ticari kazanca yol açtığını aynı iş kolundaki işletmelerce müdürlüğümüze iletilmiştir. Müdürlüğümüz tarafından üyelerine duyurmak üzere, odalarına mevzuatla ilgili geniş açıklama gönderilmesine rağmen bazı satış yerlerinin yasal düzenlemeye aykırılıklarını sürdürdükleri görülmektedir. Yapılacak denetimlerde mevzuat dışına çıkan işletmelere idari işlem yapılacaktır."

alkollü içecek

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)