Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi
AA

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 645'inci gününde devam ediyor.

"HDP OLMASA BU ÇOCUKLAR GİTMEZDİ"

7 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Songül için oturma eylemi yapan Fatma Akkuş, yaklaşık iki yıldır evlatları için oturma eylemi yaptıklarını hatırlattı.

Akkuş, "HDP aracılığıyla olmasa bu çocuklar gitmezdi. Bütün anneler bize destek versin çocukları dağdan indirelim. Bu anne ve babalar artık ağlamasın. Bize yaşattıkları zulüm yeter. Artık bu çocukların üzerinden ellerini çeksinler." dedi.

Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi VİDEO

KIZINA SESLENDİ: BİZİ ÖZLEMEDİN Mİ?

Kızına seslenen Akkuş, "Bizi özlemedin mi? Seni özledik, sesini duymak istiyoruz. Gel artık, kapım sana açık. Kızım seni almadan buradan gitmeyeceğim." diye konuştu.

Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi

"ÇOCUĞUMU HDP'LİLER KAÇIRDI"

Siirt'ten 7 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eyleminde yer alan Nurettin Ödümlü de çocuğuna kavuşmak istediğini belirtti.

Ödümlü, "Çocuğumu HDP'liler kandırıp dağa kaçırdı. HDP olmasa kimsenin çocuğunun dağa gitmezdi. HDP'den oğlumu istiyorum. Almadan da buradan gitmeyeceğim. Burada sonuna kadar mücadele vereceğiz." ifadesini kullandı. Baba, seslendiği oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi

Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi

Kemal Kılıçdaroğlu: HDP'yi kapatamazsınız HABERİ Diyarbakır annesi: HDP olmasaydı bu çocuklar gitmezdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)