Dicle Elektrik'ten Silopi Belediyesi'ne suç duyurusu
İHA

Bölgede başka birçok yerleşim biriminde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de kaçak tüketimi önlemesi ile tanınan Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları,  (ASOP) kayıt dışı tüketimde ısrar eden kesimlerin hedefi oldu.

97 PANO PARÇALANDI

Sadece Silopi ilçesinde bugüne kadar kurulan 97 ASOP, yaşanan saldırılar sonucunda tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Bunun üzerine Dicle Elektrik Dağıtım, ilçede iletim hatlarını yer altına alarak kayıt dışı tüketimi önlemek, bununla birlikte enerji kalitesini artırarak kesintilerin önüne geçmek için bir yatırım atağı başlattı.

Dicle Elektrik'ten Silopi Belediyesi'ne suç duyurusu

Bunun için enerji şirketi ile o dönem Silopi Belediyesi arasında, yatırım içerikli bir protokol imzaladı. 11 Aralık 2018 tarihinde protokolü, Dicle Elektrik Dağıtım adına Genel Müdür Murat Karagüzel, belediye adına da Başkan Vekilliği görevinde de bulunan Kaymakam Dr. Sezer Işıktaş imzaladı.

Dicle Elektrik'ten Silopi Belediyesi'ne suç duyurusu

ÇALIŞMALARA İZİN VERİLMEDİ

Söz konusu protokol kurallarına uygun biçimde yatırım çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, yaklaşık 2 aydan bu yana yeni seçilen Silopi Belediyesi yöneticileri tarafından taciz edilip çalışmaları engellenmeye başlandı. Her defasında yer altı kablo döşemesi ve pano kurulumu yapılan yere gelen belediye yöneticileri ile zabıtalar, çalışmaları durdurarak, açılan kanalları iş makineleri ile doldurdu.

Son olarak önceki gün belediye yöneticileri çalışmaları engelleyerek, halkı tahrik edince gece kimliği belirsiz kişiler, kurulan 4 panoyu parke taşları ve kalaslarla tahrip etti. Belediye başkanı çalışma alanına gelerek, görevlilerden çalışma izni için ellerinde belge olup olmadığını sordu.

Dicle Elektrik'ten Silopi Belediyesi'ne suç duyurusu

İZİN VERİLMEDİ PAYLAŞIMI

Şirket yetkilileri, önceki belediye başkan vekili tarafından imzalanan protokolü gösterince de bunu tanımadığını belirterek, çalışmayı durdurdu. Ardından verdiği talimatla açılan kanallar, belediyenin iş makineleri ile kapatıldı. Daha sonra belediyenin sosyal medya hesabından, ‘’DEDAŞ pano döşeme çalışmasına izin verilmedi.’’ diye paylaşımda bulundu.

Dicle Elektrik'ten Silopi Belediyesi'ne suç duyurusu

SUÇ DUYURUSU

Halka kesintisiz enerji vermeye dönük çalışmaları sekteye uğratılan yatırım çalışmaları engellenen Dicle Elektrik de bunun üzerine, Silopi Belediyesi yöneticileri ile saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik yöneticileri, amaçlarının milli servet olan elektriğin kayıt dışı kullanımının önlenmesi ve halka daha kaliteli, kesintisiz enerji vermek için yatırım yapmak olduğunu, ancak hunun engellenmesine anlam veremediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)