Datça'da makilik alanda yeniden yangın çıktı
DHA

Datça ilçe merkezine 30 kilometre mesafede, Cumalı Mahallesi Palamutbükü limanı üst tarafında televizyon verici antenleri ve su deposunun bulunduğu yüksek tepede makilik bir alanda çıkan yangın, karadan ve havadan iki helikopter ile yapılan müdahalelerle, saat 18.30 sıraları kontrol altına alınmıştı.

Datça'da makilik alanda yeniden yangın çıktı

Datça'da makilik alanda yeniden yangın çıktı

YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Helikopterlerin olay yerinden ayrılmasından yaklaşık bir saat sonra soğutma çalışmaları yapılırken, bölgeye yakın bir alanda alevler yeniden başladı. Esen kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevler, kısa sürede tekrar etkili oldu.

12 SAATLİK ÇABALARIN SONUCU KONTROL ALTINDA

Yangını söndürme çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden 10 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 30 arazözü ile birlikte 100’e yakın orman ve itfaiye personeli katıldı.

Datça'da makilik alanda yeniden yangın çıktı

Yangına ilk müdahaleyi yapan Datça Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) gibi yüzlerce gönüllünün katıldığı çalışmalarda yangın, 12 saat sonra büyük oranda kontrol altına alındı.

Şu ana kadar 5 hektardan fazla alanın zarar gördüğü belirtilen yangında, halen devam eden soğutma çalışmalarına günün ağarmasıyla birlikte havadan da yeniden destek verileceği bildirildi.

KASIT ŞÜPHESİ VAR

Öte yandan, 5 hektardan fazla alana zarar veren yangını söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, yangının ilk başladığı bölge olan Liman Tepesi vericiler bölgesinde yapacağı otel için ruhsat alamayan büyük bir arazi sahibi tarafından, kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti.

Datça'da makilik alanda yeniden yangın çıktı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)