Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan GSM açıklaması
AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, GSM şirketlerinin birleşeceğini, AFAD bünyesinde ortak, ücretsiz hat kurulacağının müjdesini verdi.

GSM ŞİRKETLERİNİN KAPASİTELERİ ARTACAK

Oktay; Sadece biz şunu gördük, herhangi bir zamanda 20 milyon GSM şirketlerimizden aldığımız verilerdir bunlar. Şu anda 20 milyon kişinin birbirini aradığı hatta, deprem olduğu andan sonra yaklaşık 160 milyona çıkıyor. Tabii teknik sebeplerle de kendileri bize izah ettiler. Hattın çöktüğünü ifade ettiler.  Bir, mevcutta bizim Türkiye'de olan üç operatörümüzün toplam kapasitesi 118 milyon kişinin aynı anda haberleşiyor. Bunun 175 milyona çıkarılması, bunun ilgili operatörler arasında paylaşımını yaptık. 6 ay süre içinde bu kapasiteye ulaşacaklar. Vodafone da bir hafta süre istediler.

3 OPERATÖR BİR ARAYA GELECEK

Asıl ses iletişimi; internet üzerinden yapılan iletişim. Buraya kaymamız gerekiyor bizim. Dolayısıyla bununla ilgili de üç operatörün bir araya gelerek ortak bir hat kurmaları; belki AFAD bünyesinde olacak, ücretsiz olacak. Afet anında sadece bu hattı kullanıyor olmaları. Kısmet olursa bu da bir üç aylık süre içerisinde bu hat ortak olarak bir şekilde hayata geçiriliyor olacak.

3 AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞECEK

Üçüncüsü telsiz sistemi. Karar vericilerin ve depremi yönetecek ekiplerin kendi iletişimlerini kesintisiz sağlayabilecek hususların ayağa kaldırılması ve tamamlanması çalışmamız. Üç ay ve altı aylık süreler içerisinde tamamlıyor olacağız. Tekrar geçmiş olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan GSM açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan GSM açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan GSM açıklaması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)