Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Din Şurası kapanış programında konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada, İzmir'de bir Alevi ailenin evinin işaretlenmesinden, imam hatiplere birçok konuya değindi.

Önemli açıklamalar yapan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

KENDİ MESELESİNİ TARTIŞAMAYAN MÜSLÜMAN

"İstişare bir peygamber geleneğidir. İstişare kültürünün terk edildiği zamanda ise ümmet olarak hep birlikte geriye düştük.

Kendi meselelerini özgürce konuşmayan, tartışmayan Müslümanlar; maalesef başkalarının yönlendirmesine, kimi zaman da manipülasyonuna açık hâle gelmiştir. İstişare kültüründen uzaklaştıkça, vahdetin yerini giderek tefrika almıştır.

Erdoğan: 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var VİDEO

'İSLAM'A GÖRE HAREKET EDECEĞİZ'

Bir Müslüman, dinini hayatın şartlarına göre değil, hayatını inancının esaslarına göre uyarlamakla mükelleftir. Şayet insan inandığı gibi yaşamazsa, bir süre sonra yaşadığı gibi inanmaya başlar. Din, kişinin hayatına nüfuz etmezse, kişi zamanla yapıp ettiklerini dinleştirme yanlışına düşer. Bunun için İslam bize göre değil, biz İslam'a göre hareket edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu

ALEVİ EVLERİNİN İŞARETLENMESİ KONUSU

İslam'ı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde geride kaldı.'

Milli bünyemize mugayir projelerle insanlarımızın arasına nifak tohumları ekilmesine rıza gösteremeyiz.

Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, ülkemizi bölmek parçalamak için. Bizim devlet olarak böyle bir problemimiz yoktur.

Kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunlar yakalandığı zaman hesabı sorulacaktır.

Erdoğan'dan Alevi ailenin kapısının işaretlenmesine tepki VİDEO

İMAM HATİP OKULLARINA RAĞBET ARTIYOR

Bugün bırakın din eğitimini yasaklayan; bilakis bunu teşvik eden, yaygınlaştıran, önünü açan bir anlayış iş başındadır. İnsanımızın dini, tarihini, kültürünü öğrenmesi için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz. Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri, 4-6 yaşındaki çocuklara yönelik Kur'an kursları sizlere çok önemli imkanlar sunuyor. Vatandaşımız istediği gün ve saatte Kur'an-ı Kerim eğitimi alabiliyor. Bir dönem öğrenci sayısı 60 binlere kadar düşen imam hatip okullarına rağbet günden güne artıyor. Şu anda 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu