Çiftçiye Hazine'den ücretsiz arazi verilecek
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, çiftçilere ücretsiz Hazine arazisi tahsisindeki çalışmalarda sona gelindi.

Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ta Hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsisi sağlanarak, çiftçiye Hazine'den ücretsiz arazi verilecek.

Tespiti yapılan 14 bin dekar Hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olanlar, çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilecek.

AMAÇ, ATIL ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRMAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Amacımız ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak. Ülkemizde 23.1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunuyor. Bu üretim alanında 83 milyon vatandaşımızın gıda ihtiyacı karşılanıyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştiriyoruz." dedi.

Çiftçiye Hazine'den ücretsiz arazi verilecek

TÜRKİYE, TARIMSAL HASILADA AVRUPA'DA LİDER

Türkiye 48 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa'nın lider ülke konumunda bulunduğunu belirten Bakan Pakdemirli, "Özellikle atıl olan mülk, Hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için mayıs ayında bir çalışma başlattık. Öncelikle bir envanter çıkaracağız. İlk aşamada Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ta, Hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık." ifadelerini kullandı.

ARAZİLER BEDELSİZ OLARAK VERİLECEK

Pakdemirli, bu kapsamda 14 bin dekar Hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olanların tespitini yaptıklarını belirterek, "Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz. Çiftçilerimizin başvuruları 1 Haziran'a kadar alındı. Şimdi talepler değerlendirildikten sonra hak kazananlara çiftçilerimize tahsisleri yapılacak." diye konuştu.

Çiftçiye Hazine'den ücretsiz arazi verilecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)