Canan Kaftancıoğlu harekata karşı
ensonhaber.com

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla sürdürdüğü başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı'na başta ABD, İsrail, Mısır, S. Arabistan ve AB karşı çıkarken, ülkemizde parti olarak karşı çıkan bir tek HDP oldu.

Bazı isimler partilerinden sıyırılıp, harekata karşı durdular. Bu isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu.

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden, şanlı ordumuzun Fırat'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyona  karşı olduğunu belirttiği bir metin yayınladı

"SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ"

Kaftancıoğlu, “Suriye iç savaşı, bölgesel ve küresel güçlerin vekalet savaşına dönüşerek çok büyük acılara sebep olmuştur. Kalıcı çözümün yolu, Suriye’nin bir devlet olarak varlığını sürdürmesini mümkün kılabilecek anayasal modelleri tartışmak, diyalog kanallarını kurmak ve buna sahip çıkmakla mümkündür.

Yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan birbirine akraba halklar, emperyalist oyunlarla nüfus mühendisliğine ve zorunlu iskan politikalarına maruz bırakılmamalıdır.

Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama VİDEO