Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor
AA

Kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının, araçlarında çakar lamba kullanması yasaklandı.

Boyama şekilleri veya ayrım işaretleriyle geçiş üstünlüğüne sahip oldukları açıkça belli ambulans, itfaiye ve kolluk araçları ile güvenlik araçları ve devletin en üst protokolünde bulunan makamların emirlerine verilen araçlarda çakar lamba sistemleri kullanılabilecek.

2 BİN 4 TL CEZA

1 Kasım'dan itibaren, bu araçlar dışında hiçbir araçta çakar kullanılmayacak, kullananlara 2 bin 4 TLceza kesilecek.

MAKAM SAHİBİ ARAÇTAYSA KULLANABİLECEK

Makamların korumasında kullanılan araçlarda sadece makam sahibi araçta olduğu sürece bu uyarı sistemi aktif kullanılacak. Makam sahibi, araç içinde ya da makam aracı konvoyda bulunmadığı zaman bu uyarı sistemi kesinlikle kullanılmayacak.

Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor ViDEO

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ TEPE LAMBASIYLA SAĞLANACAK

Karayolları Trafik Kanunu'nun 71'inci maddesinde yer alan, hakkında koruma kararı verilmiş kişilerin kullanımındaki araçlar ile kolluk birimlerine ait sivil araçlarda, sadece aracın tepe bölgesinde sabit ve/veya sökülüp takılabilir ışıklı uyarı sistemi bulunabilecek. Bu araçlarda tepe lambası bulunması, sürekli geçiş üstünlüğü sağlamayacak.

Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor

SÖKTÜRMEYE BAŞLADILAR

Kamu, mahalli idareler ve üniversitelerde üst düzey yöneticiler, genel müdür ve daire başkanları, araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı sistemlerini söktürmeye başladı.

Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor

Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor

Çakar sahipleri lambalarını söktürüyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)