Bingöl'de 10 ev yıkıldı, 4 kişi kurtarıldı
AA

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen 5.7 şiddetindeki depremin ardından yetkililerin açıklamaları peş peşe geliyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depremin ardından katıldığı canlı yayında son durum hakkında bilgi verdi.

10 EVDE ÇÖKME YAŞANDI

Vali Ekinci, Dinarbey ve Elmalı köylerindeki 10 evde çökme meydana geldiğini ve 4 vatandaşın göçük altından kurtarıldığını bildirdi. Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ise Karlıova merkezde herhangi bir sıkıntının olmadığını açıkladı.

Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." ifadelerini kullandı.

Bingöl'de art arda depremler VİDEO

7 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILDI

Bingöl Valiliği, konuya ilişkin yeni bir açıklama yayınlayarak deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı.

3 KİŞİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Valilikten yapılan açıklamaya göre, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmalarının sürüyor. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada "Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp, vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TOPLAM 18 KİŞİ YARALANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde, Bingöl'de 14, Erzurum'da 4 olmak üzere toplam 18 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bingöl'de 10 ev yıkıldı, 4 kişi kurtarıldı

Bingöl'de 10 ev yıkıldı, 4 kişi kurtarıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)