Beyoğlu'nda tadilat halindeki bina çöktü
AA

İstanbul Beyoğlu'nda, Asmalı Mescit Caddesi'nde tadilat halindeki 5 katlı metruk bina, henüz belirlenemeyen nedenle yıkıldı.

Yıkılan binada eylül ayında hasar tespit edildiği belirtilirken, aralık ayında ise güvenlik önlemlerinin alındığı öğrenildi.

ENKAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler, binanın çevresine güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı.

İtfaiye ve AFAD ekipleri de eğitimli köpek eşliğinde, bir iş makinesinin altında kaldığı enkaz alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Beyoğlu'nda tadilat halindeki bina çöktü

ÇEVREDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Araştırmada, binanın yıkılması sırasında arka tarafta bulunan Orhan Adli Apaydın Sokağı'ndaki 6 katlı boş binadan yola parçaların düştüğü belirlendi.

Ekipler, bunun üzerine söz konusu binanın çevresini güvenlik şeridiyle kapatarak burada inceleme yaptı.

Beyoğlu'nda tadilat halindeki bina çöktü

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar ile Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli de olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Asmalı Mescit Mahallesi Asmalı Mescit Caddesindeki metruk bir binada, bugün saat 10.05’te çökme olayı meydana gelmiştir. Olay yerinde AFAD, emniyet ve itfaiye ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınmış ve tedbir amacıyla çevredeki bir bina tahliye edilmiştir. Yıkılan binanın güvenlik görevlisi tarafından binada kimsenin bulunmadığı yönünde bilgi verilmiş olmakla birlikte, itfaiye ve AFAD ekiplerinin tespit çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Beyoğlu'nda tadilat halindeki bina çöktü ViDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)