Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı
DHA

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde, metro istasyonuna gelen polis memuru Bünyamin Ö., durakta metronun gelmesini beklerken kimliği belirsiz bir kişi arkasından yaklaştı.

Şüpheli kişi, oturan polis memurunun belindeki silahını aldı.

POLİSİ BACAĞINDAN YARALADI

Bu sırada polis memuru ile şüpheli arasında arbede yaşandı. Saldırgan, polis memurunu aldığı silah ile bacağından vurdu. Olay sonrası polis memuru yaralanırken, saldırgan da koşarak hızla kayıplara karıştı.

Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı

HASTANEYE KALDIRILDI

Çevredeki vatandaşlar ve güvenlik görevlileri, durumu otogar polis merkezindeki polislere ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralı polisİ hastaneye kaldırdı.

Hastaneye kaldırılan polis memurunun, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı VİDEO

Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı

POLİSİN SİLAHINI ALARAK İZİNİ KAYBETTİRDİ

Polis Merkezi'nde görevli polisler ile gece bekçileri, polisin silahını alarak kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu. Bir süre raylarda ve metro istasyonunda arama yapan polis ekipleri şüphelinin izine rastlamadı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi geldi. Otogar giriş çıkışlarında ve çevrede polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayın yaşandığı istasyonda polis ekipleri, detaylı olay yeri çalışması yaptı.

Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı

BAŞKA BİR OLAYA DAHA KARIŞTI

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelinin olaydan sonra metro rayları üzerinden Terazidere metro istasyonu istikametine kaçtığını, devamında ise taksiye binerek Okmeydanı Örnektepe Mahallesi'ne gittiğini belirledi.

Şüphelinin, burada aynı saatlerde meydana gelen evde ateş etme olayına karıştığı tespit edildi.

SALDIRGANIN ANNESİNE GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adreste bulunan S.Ç.'ye olayın görüntülerini izletti. S.Ç., görüntülerdeki kişinin oğlu Abdulsamet Ç. olduğunu beyan etti.

Bayrampaşa'da polis memuruna silahlı saldırı

GÖZALTINA ALINDI

Abdulsamet Ç., Beyoğlu Örnek Mahallesi'nde polisin üzerinden aldığı ve olayda kullandığı tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Abdulsamet Ç.'nin yapılan sorgusunda, "Kasten Yaralama", "Tehdit", "Hakaret", "Görevi Yaptırmamak için Direnme" konularından suç kayıtları olduğu tespit edildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)