Sözde Herekol sorumlusu 5 terörist öldürüldü
AA

Türkiye, hem yurt dışında hem de yurt içinde terörle mücadelesini kararlılıkla yürütüyor.

Bu kapsamda, Siirt'ten Şırnak'a doğru uzanan Herekol dağlarında teröristlere ağır darbe indirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sözde Herekol sorumlu 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"SÖZDE HEREKOL KARARGAHI ÇÖKTÜ"

"Herekol dağlarından JÖH ve PÖH’lerimizden haberler var. 5 terörist etkisiz hale getirildi. Birisi sözde Herekol sorumlusuydu.

Ama en önemlisi; Çemçe grubu yok edilmişti, şimdi de sözde Herekol karargahı çöktü."

Sözde Herekol sorumlusu 5 terörist öldürüldü

GRİ KATEGORİDE ARANAN 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Siirt’te etkisiz hale getirilen 5 teröristten 2’sinin terörden arananlarda 500 bin TL’ye kadar ödülle Gri Liste’de yer aldığı tespit edildi.

Gri Liste’de yer alan teröristlerden birinin sözde Herekol Cephe YJA- Star sorumlusu Beritan Van kod adlı Nahide Timur olduğu, diğerinin sözde Herekol Cephe YJA- Star takım sorumlusu Serhildan, Evrak kod adlı Dilan İlhan olduğu tespit edildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Etkisiz hale getirilen bir diğer teröristin ise, sözde Herekol sorumlusu Sidar Kamışlı kod adlı terörist olduğu belirlendi.

Siirt Herekol kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, 29 Mayıs tarihinde başlatılan hava destekli operasyonda, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, Polis Özel Harekat ile Güvenlik Korucularından oluşan birliklerce 2 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

Sözde Herekol sorumlusu 5 terörist öldürüldü

4 TON GIDA VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Bugün devam eden operasyonda, bölgeye yeni birlikler sevk edilmiş, yapılan takip sonucu 3 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylelikle son 2 günde Siirt Herekol kırsalında 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Operasyonda çok sayıda mühimmat, örgütsel döküman ve örgütsel haberleşmeyi sağlayan büyük telsizler ile şu ana kadar yaklaşık 4 ton gıda malzemesi ve diğer yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)