Soylu: Bingöl'e 4 binin üzerinde çadır sevk edildi
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda, Bakan Soylu özel uçakla geldiği Bingöl Havalimanı'ndan helikopterle deprem bölgesine hareket etti.

Soylu, Kaynarpınar Köyü'nde muhtarlar toplantısına katıldı.

4 BİNİN ÜZERİNDE ÇADIR GÖNDERİLDİ

Deprem sonrasındaki faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Soylu, "Deprem olur olmaz hemen çadırlar sevk edilmeye başlandı. 4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Arama kurtarma ekiplerimiz, depremin ilk anından itibaren bölgede oldular." dedi.

Soylu: Bingöl'e 4 binin üzerinde çadır sevk edildi VİDEO

1127 AĞIR HASARLI BAĞIMSIZ BÖLÜM VAR

Soylu, "1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var." bilgisini paylaştı.

266 ARTÇI DEPREM OLDU

Soylu ayrıca Bingöl'de şu ana kadar 266 artı depremin olduğunu, bunun bir tanesinin 5.6 şiddetinde kaydedildiğini aktardı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bizim usulümüz şudur: Hemen geliriz. İlk önce arama kurtarma varsa arama kurtarma yapılır. Ardından çadırlar sevk edilir. Ardından yemek sevk edilir. Yıkık, acil yıkılacak, ağır hasar, orta hasar ve az hasarlılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri tarafından hemen tespit edilir.

Bu konularda çok önemli bir refleks kazandığımızı ve bunu belli bir sıraya koyduğumuzu burada size söylemek isterim. Ardından bölgeye gönderilecek nakdi yardımlar hemen peşi sıra gönderilir. Hep birlikte çadır kurmalar tamamlanır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)