Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni
DHA

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm yüksek öğretim kurumlarında 16 Mart tarihi itibariyle eğitim-öğretim durduruldu.

Öğretim üyelerinin online olarak sürdürdüğü akademik sezon tamamlandı.

'ONLİNE' MEZUNİYET TÖRENİ

Derslerine bilgisayar ya da cep telefonlarından evlerinden online ortamda devam eden öğrenciler için Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde 'online' ortamda mezuniyet töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni

OKULDAKİ TÖREN GİBİ TEK TEK MİKROFONA GELDİLER

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Temiztürk'ün fakülte bilgisayar laboratuvarında hazırladığı programa, mezun olan yaklaşık 100 öğrenci bulundukları şehirlerden katıldı. Okul öğretim üyelerinin de canlı bağlandığı tören Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Temiztürk'ün açılış konuşmasıyla başladı. Programda, öğretim üyeleri tek tek söz alarak genç gazetecilere hem tavsiyelerde bulundu hem de veda etti.

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni VİDEO

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni

OKUL İKİNCİSİ SURİYELİ AHMET OLDU

Online ortamdaki mezuniyet töreninde okulu birinci olarak bitiren Enes Şimşek, ikinci Suriye uyruklu Ahmet Neccar ile ikinci öğretimin dönem birincisi Emircan Kavukçu, duygularını dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni

ONLİNE DE OLSA KEP ATTI

Türkiye'nin dört bir yanından evlerinden törene katılan öğrenciler, pandemi sebebiyle yapılamayan diploma töreni için üzgün olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin konuşmaları sonrası törene cüppe ve kepiyle katılan dönem birincisi Enes Şimşek, kep fırlatarak online da olsa mezuniyete ait geleneği yerine getirdi. Tören, öğrencilerin birbirlerini alkışlaması ve vedalarıyla sona erdi.

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni

"BÖYLE BİR DÖNEMİN SONUNA DA BÖYLE BİR MEZUNİYET UYGUN OLACAKTI"

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Temiztürk, pandemi sürecinden öğrencilerle birlikte eğitimcilerin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Temiztürk, "Öğrencilerden çok biz fazlasıyla etkilendik. Yıllarca sınıf ortamında ders yapan eğitimciler olarak ekran karşısında ders anlatmak zevk vermedi. Şartlar bunu gerektirdiği için fakülte ve bölüm olarak dersleri olabildiğince işlemeye gayret ettik. Böyle bir dönemin sonuna da böyle bir mezuniyet uygun olacaktı. Zorunluluk ve dönemin ruhuna uygun olacağı için böyle bir tören uyguladık. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz." dedi.

Atatürk Üniversitesi'nde online mezuniyet töreni

Temiztürk, son sınıf öğrencileri adına laboratuvarda maskeleriyle töreni takip eden 4 öğrenciye cüppelerini giydirdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)