Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi
DHA

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin 2018 yılında, siyam ikizleri dünyaya geldi.

Evrensel çiftinin Derman ve Yiğit ismini verdiği siyam ikizleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde takip ve kontrolleri yapıldıktan sonra evlerine gönderildi.

AYRILMALARI RİSK TAŞIYORDU

Tek yumurta ikizleri olarak dünyaya gelen Derman ve Yiğit’ini beyinleri ayrı olmasına rağmen beynin ana toplardamarı ortak olduğu için birbirlerinden ayrılmalarının, cerrahi açıdan yüksek risk taşıdığı belirlendi.

Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi ViDEO

İNGİLTERE'DE AMELİYAT OLDULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, geçen aralık ayında gönderildikleri İngiltere’nin başkenti Londra’da bir dizi ameliyat geçiren siyam ikizleri, birbirlerinden ayrıldı.

Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi

MUTLU HABERİ ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyam ikizleri Derman ve Yiğit ile ilgili açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Başları yapışık 2 yavru var. Türkiye'de kime gösterdiysek de bir cevap alamadık. Bu ameliyatı İngiltere'de Keşmirli bir doktor yaptı. Arkadaşlarımız resimleri çektiler gönderdiler. Antalyalı 2 yavrumuzu biz İngiltere'ye gönderdik. Bizden de 2 doktor gönderdik. Bizden giden doktorlar da ameliyata girdiler. 42 kişilik ekiple gerçekleşti ameliyat. Bu yavrularımız başarılı geçen ameliyattan sonra 15 gün 1 ay içinde inşallah Türkiye'ye dönmüş olacaklar.

Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi

"ÇARŞAMBA GÜNÜ ÜLKEYE DÖNECEKLER"

Biz o iyi niyetimizle o adımı attık. Ve orada da bir Türk armatör ve bir Keşmirli dediler ki 'Bedeli neyse biz ödeyeceğiz.' Onlar da bu işi üstlendiler. Ve bu yavruların ameliyatı gerçekleşmiş oldu. Türkiye bu. Yani bütün vatandaşlarına sahip çıkmak için elinden geleni yapıyor. İki yavrunun ismini aldım şimdi Derman ve Yiğit. İnşallah çarşamba günü geliyorlar."

Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi

"HAYALİM GERÇEK OLDU"

Anne Fatma Evrensel ise çocuklarının ayrılmasının rüya gibi olduğunu söyledi.

Ameliyattan önce çocukların emeklemeye ve yürümeye çalışırken birbirlerinin canını acıttığını anlatan Evrensel, "Başlarından hiç ayrılmıyordum. Bir anne olarak evlatlarıma sarılmayı, kucağıma almayı çok istiyordum ve bu hayalim gerçek oldu, çok mutluyum. Izdırap bitti, o kadar güzel bir duygu ki. Çocuklarım sağlıklarına kavuştular, devletimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Antalyalı siyam ikizleri, İngiltere'de operasyon geçirdi


Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)