Ankara'daki ishal salgınından Meral Akşener de etkilendi
ensonhaber.com

Ankara'da birkaç gündür devam eden ishal salgını, Başkent'te yaşayanları olumsuz etkiliyor.

İshale yakalananlar bunun şehirdeki su şebekesinden kaynaklandığını söylerken; Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ); "Genel Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Kurumu tarafından 1.000'in üzerinde noktadan alınan su numunelerindeki klor konsantrasyonu 0,2 mg/L'nin üzerindedir. Ankara'da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğu kesinlikle doğru değildir.  Suyumuz, dünya ve Türk Kalite Standartları'na uygundur." diyerek iddiaları yalanladı.

AKŞENER DE RAHATSIZLANDI

Ankara'daki ishal salgınından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de etkilendi. Cumartesi akşamı hastaneye giden Akşener'in, tedavisi burada devam ediyor. İyi Parti Genel Başkanı, rahatsızlığı nedeniyle dün partisinin milletvekilleriyle yiyeceği yemeği de iptal etti.

Öte yandan Meral Akşener, bugün taburcu oldu.

Ankara'daki ishal salgınından Meral Akşener de etkilendi

Akşener, hastaneden çıkışı sırasında makam aracının camından basın mensuplarına, "Kendinize dikkat edin. Ben iyiyim. Su içerken dikkatli olun." dedi.

Akşener'in hastaneden ayrılmasının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, basın mensuplarına bilgi verdi.

Genel Başkanlarının cumartesi günü mide ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiğini belirten Poyraz, tetkiklerin ardından viral enfeksiyon tespit edildiğini aktardı.

MECLİS RESEPSİYONUNA KATILAMAYACAK

Tedavisi tamamlanan Akşener'in birkaç gün evinde istirahat edeceğini bildiren Poyraz, "Yoğun bir yasama dönemi başlayacağı için tekrar Genel Merkez'de ve Meclis çalışmalarında bulunacak." dedi.

Poyraz, Akşener'in Meclis'te yarın akşam düzenlenecek resepsiyona katılamayacağını söyledi.

Akşener'in "Su içerken dikkatli olun." sözleriyle şebeke suyunu mu kastettiğinin sorulması üzerine Poyraz, şöyle konuştu: "Bilemeyiz onu. Sanıyorum şebeke suyundan ziyade, tüm yıkamalarla ilgili özellikle meyve sebze yıkamalarında bir dikkat olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü doktorlarımızın bize bahsettiği detaylar bununla ilgili. Genel Başkanımızın bu açıklaması doktorların kendilerine verdiği bilgi üzerine olmuştur."