Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor
AA

Suriye'de kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, başkent Ankara'da 3'lü Suriye Zirvesi başladı.

Bu kapsamda zirve öncesinde ilk olarak Ruhani, Çankaya Köşkü’ne gelirken, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı. İki lider, başbaşa görüşmeye başladı.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 14:35'te görüşmeye başladı.

ERDOĞAN'IN SURİYE DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de barışın temini için diplomasi kanallarını yoğun şekilde kullanıyor.

Erdoğan; Putin ve Ruhani'yle telefonla ve yüz yüze görüşerek Suriye'deki çatışmasızlık ortamı ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi için mesai harcıyor.

RUHANİ'YLE İKİLİ GÖRÜŞME

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki "Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi"ne katılmak üzere Ankara'ya zirveden bir gün önce geldi. Ruhani'yi, havalimanında valilik ve belediye yetkilileri ile Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand karşıladı. Ruhani 11:30'da Çankaya Köşkü'ne geldi; iki lider, başbaşa görüşmesini tamamladı.

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor

PUTİN ANKARA'DA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı ikili görüşme için saat 14:35'te Çankaya Köşkü'ne geldi. İki lider burada basın mensuplarına görüntü verdi.

Putin ve Erdoğan arasındaki İkili görüşme de sona erdi.

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor

ZİRVENİN ANA GÜNDEM BAŞLAĞI İDLİB

Ankara, rejim güçleri ve Rusya’nın saldırılarıyla 1 milyon insanın Türkiye sınırına dayandığı İdlib’de artık birkaç günlük ateşkeslerle çözümün sağlanamayacağını, asıl amacın kalıcı ateşkesi sağlamak ve insanların evlerine geri dönmesine imkan tanımak olduğunu dile getiriyor.

Ankara'nın zirvede, kalıcı ateşkesin sağlanması için bölgedeki radikal unsurlarla mücadelede koordinasyon ve işbirliğinin önemine vurgu yapması bekleniyor.
Toplantıda, İdlib’in yanı sıra Türkiye ile ABD arasında Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili yürütülen çalışmalar, Münbiç ve Tel Rıfat’taki gelişmeler, Anayasa Komisyonu çalışmaları ve Suriye’deki siyasi geçiş süreci de ele alınacak.

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi başlıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)